Şase migranți afgani au vrut să ajungă rapid în vestul Europei! Din păcate, ilegal, ascunși într-un TIR!

Şase migranți afgani au vrut să ajungă rapid în vestul Europei! Din păcate, ilegal, ascunși într-un TIR!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – I.T.P.F. Timişoara au descoperit, ascunși într-un automarfar, şase cetăţeni din Afganistan, care intenţionau să iasă ilegal frontiera.

În data de 19.10.2020, în jurul orei 06.00, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş  au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe autostrada A1, un automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje din carton, pe ruta Nădlac-Alexandria.

Cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia, ascunşi printre marfa transportată, şase cetăţeni străini.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că s-au urcat în automarfar cu intenţia de a ajunge într-un stat din Vestul Europei, crezând că mijlocul de transport urma să tranziteze frontiera spre Ungaria. Totodată şoferul  a declarat că migranţii s-au urcat în automarfar fără cunoştiinţa lui.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, se precizează în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara emis de purtătorul de cuvânt, subcomisar Nicola Petre-Ionuţ.

Lasă un răspuns