Sărbători Pascale în siguranță! Acțiuni și recomandări ale pompierilor cărășeni

Sărbători Pascale în siguranță! Acțiuni și recomandări ale pompierilor cărășeni

Sărbători Pascale în siguranță! Acțiuni și recomandări ale pompierilor cărășeni

            În acest sfârșit de săptămână, în contextul Sărbătorilor Pascale Catolice și ale Floriilor Ortodoxe, pompierii cărășeni vor fi la datorie. Ei sunt pregătiți să asigure un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și să intervină, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor medical.
            Pe linie preventivă, pompierii au intensificat verificările la lăcașurile de cult, unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de participanți. Inspectorii de prevenire au în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice și asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori.
           De asemenea, specialiștii Serviciului de Prevenire recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli, pentru a nu deveni victime ale incendiilor în Noaptea de Înviere și nu numai. O mare atenție se va acorda lumânărilor și candelelor aprinse, care trebuie puse într-un suport incombustibil și nu vor fi amplasate în apropierea materialelor combustibile ( ex. haine sau materiale textile).

Citește și: Pompierii militari cărășeni vă prezintă măsurile de prevenire pentru Sărbători Pascale binecuvântate și liniștite

În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse. De asemenea, nu lăsați lumânările aprinse sau alte surse de foc la îndemâna copiilor. E bine să acordați o atenție sporită persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor sau candelelor aprinse. În acest fel vor fi evitate situațiile în care viața sau bunurile pot fi puse în pericol.
          Orice început de incendiu va fi anunţat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Pompierii cărășeni vă doresc sărbători cu bucurie și liniște!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: