S-au finalizat lucrările de modernizare a căminului Colegiului Economic al Banatului Montan

S-au finalizat lucrările de modernizare a căminului Colegiului Economic al Banatului Montan
S-au finalizat lucrările de modernizare a căminului Colegiului Economic al Banatului Montan. Proiectul a fost implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Conform proiectului s-au efectuat lucrări la îmbunătățirea izolației termice si hidroizolarea anvelopei clădirii;(pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv masuri de consolidare.

 

S-a reabilitat si modernizat instalația de distribuție a agentului termic – încălzire și apa calda de consum.
S-a finanțat modernizarea sistemului de încălzire: achiziționarea si instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile.
S-au înlocuit corpurile de iluminat fluorescent si incandescent din spatiile comune cu corpuri de iluminat cu eficienta energetica ridicata si durata mare de viață.
Implementarea sistemelor de management al funcționării consumurilor energetice: s-au achiziționat si instalat sistemelor inteligente pentru promovarea si gestionarea energiei electrice.

Citește și : Se vor putea cere bani pentru mai multe activități de renovare a blocurilor, nu doar pentru izolarea termică

Proiectul implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon a fost în valoare de 3,4 milioane de lei (2,3 milioane – fonduri nerambursabile). Colegiul a fost reabilitat din punct de vedere energetic, iar acum folosește sisteme de încălzire care utilizează energia regenerabilă. Pe lângă aspectul nou, investiția aduce cu sine reducerea consumului de energie primară, dar și a emisiilor de CO2.

sursa : Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest – ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *