Romeo Dunca: „La Consiliul Județean e dezastru…”

A trecut puțin timp de la instalarea lui Romeo Dunca în funcția de președinte al Consiliului Județean și modul de lucru este unul model bazat pe transparența decizională în administrația publică.

Romeo Dunca a demonstrat că este omul dialogului, chestiune dovedită deja în ședintele de lucru pe care le-a făcut chiar înainte de investire, la Aquacaraș, la deponeul de la Lupac, la departamentele Comsiliului Județean. A cunoscut oameni și fapte, a văzut lucrurile bune, dar mai ales cele mai puțin bune din județ, iar din păcate acestea din urmă sunt destul de multe în Banatul de Munte, unele care  au ținut Caraș-Severinul în topul codaș al României.

Președintele Romeo Dunca nu a respins aprioric niciodată faptul că nu sunt oameni capabili în Consiliul județean, dimpotrivă, însă performanțele fostei administrații  județene au fost departe de ceea ce și-au dorit cărășenii. Pe multe paliere, Consiliul Județean s-a dovedit a fi un gigant energofag, începând cu o organigramă stufoasă și continuând cu ceea ce s-a întâmplat la drumurile județene, la „muzicanți” din CJ, la contractele păguboase, care încet-încet scot la iveală interese obscure. Numai este nici un secret că obiectivul țintă major al administrației județene din mandatul lui Romeo Dunca vor fi absorbția fondurilor europene.

Transparența în administrație are o importanță deosebită. A prezenta decizii din culisele activității zilnice in probleme sensibile poate lămuri calea pe care o conducere noua a decis să o ia. Investițiile în infrastructura județeană sunt esențiale si nu putem rata nimic. O echipă puternică de accesare de fonduri este necesară si obligatorie. Noi vom avea mai bine grijă de bani și devine important să accesăm cât mai mulți. Pe toate canalele posibile. De luni intră în echipa noastră dl Samuel Lupulescu primar de trei mandate al comunei Fîrdea. Tot la accesare fonduri stiind ca fostul edil PNL, care de această dată a ratat la câteva voturi un nou mandat, a fost printre cei mai activi in accesarea banilor europeni si guvernamentali. Dânsul a rezolvat finanțarea pentru legatura dintre autostradă si Voislova. Pe partea județului Timiș așa ca acum ne bucurăm că se va ocupa de segmentul aferent județului Caraș- Severin”, a precizat Romeo Dunca pe propria pagină de socializare.

Lucrurile și mentalitățile din Consiliul Județean trebuie să intre pe făgașul sănătos, iar președintele Romeo Dunca a vorbit despre recrutarea personalului care are competențe de a lucra în administrația publică județeană și despre proiectele care trebuie făcute inteligent, chiar dacă finanțarea vine din fonduri europene. Un exemplu este problema Spitatului Staționar III din Reșița.

foto: resita.ro

Știm că cine munceste greșește si e normal și obligatoriu să răspunzi și să plătești pentru greșeala ta. Dar până ce se întâmplă asta, viața merge înainte. Nepriceperea vechii administrații a lăsat loc unei greșeli. Stationarul lll are 70 de ani. A fost spital de boli infectioase și bacteriile sunt cu siguranță și în cărămida din pereți. Are proiect de investiții europene câștigat, dar vom renunța la el. Probabil ca va fi dărâmat și in locul lui vom face altceva. Noi nu risipim bani fie ei și veniți gratuit. Această poziție o am după discuția cu dl Doctor Purea.

E din PMP și a condus ani la rând clinici private din Germania. Dacă cei din PMP nu îi apreciază priceperea si promovează la București altceva de ce să nu profităm noi ? Cu județ cu tot, așa că va fi numit Presedinte al Consiliului de Administrație de la Spitalul din Reșița prin grija mea. Pe mine nu mă interesează că e din alt partid. Noi la județ nu schimbăm pe ai lor cu ai noștrii. Noi îi promovăm pe Pnl-iști daca se pricep și îi păstrăm și pe ai lor dacă pot fi utili Carașului…

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a indentificat și problemele legate de profilul angajaților enității județene: „La Consiliul Județean e dezastru…Sunt trei grupuri diferite. Oameni ce muncesc de le dă sângele pe nas, alții care nu știu ce ar trebui să facă și cei mai periculoși, organizați în jurul celor care împart si cheltuie in interes de grup banul public. Nu am venit aici să fiu justițiarul planetar perfect care omoară tot răul și rămâne în final singur în frig si cu facturile instituțiilor neachitate.
Timpul ne presează enorm pentru ca lucruri elementare nu sunt facute. Investitiile județului au fost triate astfel încât prioritate au avut cele care se licitau pe plan local in asa fel încât ele, sub bagheta celor de aici să ajungă la cei preferați.

Un alt lucru important de știut! Schema de personal va fi redusă substanțial. Până acum din sistem au plecat 7 și am făcut o singură angajare. Organigrama va fi supusă votului la prima ședință, dar până atunci și dupa aceea, regula e urmatoarea. Pleacă 5 vin cel mult 3”, și-a încheiat Romeo Dunca prelegerea despre eficiența muncii în orice entitate, nu numai în administrația publică.

FLORIN ȘTIUBE

sursa foto: titlu -expressdebanat.ro

One thought on “Romeo Dunca: „La Consiliul Județean e dezastru…”

Lasă un răspuns