Rețea de traficanți de droguri destructurată în Caraș-Severin!

Rețea de traficanți de droguri destructurată în Caraș-Severin!

     În această dimineață, polițiști de combatere a criminalității organizate din Caraș-Severin și Timiș și polițiștii de frontieră ai Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în județele Caraș-Severin și Timiș, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. 

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, în orașul Moldova Nouă și în localitățile situate pe Clisura Dunării, ar fi acționat mai multe persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuția de droguri de risc și de substanțe psihoactive.

Drogurile și substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv ar fi fost achiziționate din municipiul Timișoara și revândute, cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei, inclusiv în rândul elevilor de liceu.

În cauză există presupunerea rezonabilă că în rețeaua de distribuție de droguri ar fi fost atrași inclusiv minori.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, droguri de risc, sub formă de fragmente vegetale mărunțite, împachetate în folii de aluminiu (11 folii) sau păstrate în pungi și borcane, precum și tulpini și muguri de plante uscate, țigarete confecționate artizanal, obiecte folosite la prepararea și cântărirea drogurilor, telefoane mobile și peste 36.000 de țigarete, provenite din contrabandă.

Pe numele a 23 de persoane au fost emise mandate de aducere, cei în cauză urmând a fi conduși, în cursul zilei, la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Caraș-Severin.

„Acțiunile au beneficiat de suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informațiilor. La activitățile de astăzi participă polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din Caraș-Severin și de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara”, ne-a precizat inspector principal de poliție Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns