Reșița este primul oraș românesc înscris în rețeaua „Learning Cities”!

Reșița este primul oraș românesc înscris în rețeaua „Learning Cities”!
Reșița este primul oraș românesc înscris în rețeaua „Learning Cities”!
”Municipiul Reșița este primul oraș din țara noastră care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”) având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de anvergură.
Lista noilor membri înclude 77 de orașe din 44 de țări. Reșița este unul dintre cele cinci orașe din zona Europei de Sud-Est, alături de Laško și Ptuj din Slovenia și Ljubljana și Trnava din Slovacia.
Anunțul a fost făcut aseară de Audrey Azoulay, Director general al UNESCO, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al instituției. Aceasta a mai precizat faptul că orașele selectate sunt exemple remarcabile în care învățarea pe tot parcursul vieții poate deveni o realitate la nivel local.
Înscrierea în lista UNESCO „Orașe care învăță” s-a făcut în baza unui amplu dosar de candidatur. Acesta a fost susținută de E.S. Simona-Mirela Miculescu, ambasador al României pe lângă UNESCO și de Madlen Serban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO,’’ se menționează pe pagina de facebook a Ministerului Culturii.
O veste bună ce onorează eforturile administrației liberale din capitala Banatului Montan, dar totodată angajează întreaga urbe la noile standarde.
Angajamentele Reșiței  „Oraș care învăță”  sunt:
educație de calitate, incluzivă și echitabilă;
reducerea inegalităților; muncă decentă;
oraș sigur, durabil și rezistent;
crearea de noi parteneriate, fiind oferite, în acest sens, trei exemple de bune practici: Programul „Antreprenoriat în mișcare” – prin care tineri antreprenori au fost sprijiniți să își dezvolte în continuare ideile în domeniul sporturilor ecologice și eco-turismului, Programul de reconversie a patrimoniului industrial – Revitalizarea Halei Minda și Proiectul de regenerare urbană prin care au fost reabilitate și modernizate cele șase străzi din Lunca Pomostului, cu toate antamate de primarul liberal Ioan Popa și echipa sa!
Citește și: Reșița va avea din nou tramvai
Dacă ani de zile aici s-a călit oțelul, iată că orașul își regăsește puterea de a merge mai departe și a scrie istorie pentru că este de acum din Cetatea de foc transformat în Orașul care învață!
Drumul către libertate – aici și oriunde pe lume – începe prin cultură! Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea. 
Articolul de pe pagina UNESCO, aici

Lasă un răspuns