Reîncep competițiile pentru copii și juniori!

Reîncep competițiile pentru copii și juniori!

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a susținut astăzi o conferinta de presa la sediul MTS, în cadrul căreia a dezvăluit că au fost pregătite modificări la ordinul de testare pentru Covid 19 pentru sportivii din România.

Sportivii se vor putea testa prin intermediul noilor teste rapide și mult mai ieftine, aproximativ 5 euro/ bucata.

Prin această decizie, practic se va da startul la competițiile din fotbalul amator, Liga4 și Liga 5, precum și la competițiile de copii și juniori.

Este o veste foarte buna pentru “micii fotbaliști”, care nu au mai jucat fotbal in mod organizat de aproape un an de zile.

“Chiar acum am modificat și am trimis la Ministerul Sănătății noul ordin care da posibilitatea sportului romanesc sa folosească testele ieftine și la fel de eficiente. Cred ca astfel deblocam indirect competițiile pentru copii și juniori, pentru ca asta era marea problema, nu își permiteau testele PCR, care sunt destul de scumpe la noi. Putem debloca de exemplu și ligile inferioare, care își vor putea testa sportivul cu 5 euro.

E o chestiune de o zi sau două, voi face un anunț public când va veni de la MS acest ordin modificat. Odată cu aceste teste ieftine, eu cred că vom avea un moment in care vom debloca aproape toate competițiile”, a declarat Ionuț Stroe.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns