Regretatul fotbalist Costi Cîrdu – un nume devenit legendă la Răcășdia

Regretatul fotbalist Costi Cîrdu – un nume devenit legendă la Răcășdia

Echipa Voința Răcășdia este un model de ceea ce trebuie să reprezinte o asociație sportivă în fotbalul amator. Echipa este finanțată de administrația locală, prin primarul Mirko Lechici, iar sufletul echipei este Sebastian Ciorângă, cel care a atras alături de el grupul de tineri din comună.

Echipa și-a creat pagină de socializare, iar inițiativele legate de marketing sunt frecvente și inspirate. Voința Răcășdia și-a creat o imagine pozitivă în timp atât prin rezultatele echipei, care a devenit campioana ligii a V-a, cât și prin acțiunile de caritate inițiate de inimoșii tineri fotbaliști.

Din păcate, destinul a fost crud cu unul din jucătorii emblematici ai echipei, Constantin Cîrdu, un tânăr de numai 38 de ani a părăsit de curând această lume, întristând sufletele celor dragi, cei din lumea fotbalului și nu numai. A fost golgeterul all-time al Răcășdiei și toată cariera lui și-a dedicat-o doar Voinței din localitate. A devenit în scurt timp și unul dintre liderii echipei, cum era firesc fiind foarte iubit și apreciat de coechipieri.

Trebuie spus că fiecare jucător al echipei are colțișorul lui în vestiarul echipei, cu locurile personalizate, unde fiecare fotbalist al Voinței se pregătește mental pentru meci. Locul din vestiar unde a stat Costi Cîrdu a devenit un real altar pentru toți foștii coechipieri, acolo fiind păstrat tricoul oficial, cu ghetele de joc, cu fotografia preferată a lui Costi, toate lângă o candelă aprinsă care-i ține amintirea veșnică trează. Colegii i-au creat un mini-videoclip, iar toate tricourile cu numărul 13 purtate de către Costi Cîrdu de-a lungul carierei au fost  puse pe panoul de onoare de la intrarea în vestiar.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Stadionul echipei locale a fost redenumit după numele regretatului fotbalist. „Stadionul a fost numit Costi Cîrdu, în memoria lui și pentru că a fost un jucător care s-  confundat cu această echipă. Toată cariera lui a evoluat numai aici, la Răcășdia, el fiind și cel mai bun marcator din istoria acestei echipe”, ne-a spus cu emoție Sebastian Ciorângă.

 

Familia fotbalistului a făcut la rându-i un gest de neprețuit pentru echipa de fotbal, lucru pe care președintele echipei, Sebastian Ciorângă, l-a confirmat. ”Mașina personală a lui Costi a fost donată practic de familie echipei de fotbal, să o folosească cum știe mai bine pentru colegii lui. Tanti Mia (nr. mama regretatului fotbalist) a venit la stadion și ne-a spus că echipa de fotbal a fost sufletul  lui Costi și drept urmare donează mașina colegilor care au nevoie de ea. Noi am parcat mașina în fața stadionului și vom respecta dorința familiei, în special pentru colegii care au nevoie la navetă la meciuri”, a spus mai spus Sebastian Ciorângă.

Și Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin a fost alături de tragedia echipei din Răcășdia, președintele Viorel Lolea dorind să mai aline din durerea familiei și i-a acordat lui Gheorghe Constantin Cîrdu, diploma și trofeu de excelență post-mortem pentru întreaga activitate fotbalistică depusă în slujba echipei din Răcășdia.

Florin ȘTIUBE

Lasă un răspuns