Progresul Ezeriș a câștigat cu Zăbrani. Lupta pentru Liga a III-a continuă

Progresul Ezeriș  a disputat primul meci din minigrupa Regiunii Vest pentru promovarea  în Liga a 3-a, în compania echipei arădene  CS Victoria Zăbrani.

foto: Miruna Mihancea

Partida a fost clasică  disputată între două echipe campioane județene, cu angajament fizic, dar fără valențe tehnice deosebite, lucru care a contribuit și căldură  toridă specifică lunii august.

După o repriză cu un scor alb, istoria partidei s-a scris în mitanul secund, când elevii lui Adrian Enășescu  au înscris primii prin Keda  (59) după o fază fixă, la un corner. Arădenii au egalat și ei tot dintr-o fază fixă, dar din lovitură de pedeapsă, după ce Ghergar a fost faultat în careu la o imprudență a lui Ciurea.

Per ansamblu, echipa Progresul Ezeriș a controlat partida și putea chiar să ș-i adjudece cele trei puncte în timpul regulamentar, dar Rusnac, Drăgoi, Popa sau Marian Musteța nu au reușit să-l învingă pe portarul  Mitrea.

foto: Miruna Mihancea

Dacă la finalul celor 90 de minute de joc se consemnează egalitatea, regulamentul meciurilor de baraj prevede executarea loviturilor de departajare, criteriu care va conta doar în situația în care Ezeriș și Zăbrani vor fi la egalitate de puncte în clasamentul general al grupei.

La penaltiuri au marcat pentru Ezeriș: Drăgoi, Zamfir și au ratat Avramovici , Popa, în timp ce de la arădeni a marcat Zele și au ratat Mandache, Gherghel, Hodan și Iorgovan.

Dacă stau și mă gândesc după aspectul jocului, este un rezultat foarte bun pentru noi și când spun asta mă refer la cele 90 de minute de joc. Echipa adversă a făcut un joc mai bun ca al nostru, a avut o atitudine mai bună și am egalat la o fază norocoasă, cred că a și fost penalti, dar au fost mai proaspeți pentru noi. Au controlat jocul, au avut și ocazii mai bune, au avut și faze singur cu portarul. Este un rezultat bun , dacă ne raportăm la stil de joc și la ocazii. Poate meritau să câștige, egalul este un rezultat bun pentru noi, după aspectul jocului și ocaziile pe care le-a avut adversarul” a spus cu fair-playul care îl caracterizează din totdeauna, Dorel Mutică, antrenorul echipei arădene.

foto: pariurix. Dorel Mutică

Așadar, câștigând la penalty, echipa din Ezeriș are avantaj în fața Zăbraniului, dacă cele două echipe termină la egalitate de puncte.

Un rezultat muncit, felicit băieții pentru atitudine. Era mai corect  sau mai bine zis trebuia să-i batem în teren. Ne bucurăm și pentru acest succes în urma loviturilor de departajare. Promovarea nu este sigură, se mai joacă și cred în continuare că toate cele trei echipe mai au încă șanse egale chiar. Poate este un plus de moral pentru noi, dar se joacă, acesta este un lucru clar. Este greu fără suporteri, ei ne ajutau, ne susțineau și ne purtau mai clar înspre victorie”, a spus Adrian Enășescu, antrenorul echipei Progresul Ezeriș.

foto: Adrian Enășescu

Următoarele meciuri din serie sunt programate astfel.

ACS Știința Turceni – CS Victoria Zăbrani, miercuri 5 august, ora 17,30.

ACS Progresul Ezeriș – ACS Știința Turceni, duminică, 9 august , ora 17,30.

Lasă un răspuns