Primăria Oravița redă teatrul orăvițenilor, la strălucirea de altădată

Primăria Oravița redă teatrul orăvițenilor, la strălucirea de altădată

Primăria Oravița redă teatrul orăvițenilor, la strălucirea de altădată. O întâlnire de lucru la care au participant reprezentanți din partea proiectantului, constructorului, ai primăriei, dirigintele de șantier, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, și consilieri locali a avut loc astăzi pe șantierul Teatrului „Mihai Eminescu”, acolo unde sunt în derulare lucrările de restaurare care vor pune din nou în valoare clădirea – bijuterie.

Deși implementarea proiectului de conservare, restaurare și dotare a înregistrat întârzieri, mai ales din cauza faptului că intervențiile asupra monumentelor istorice de clasă A, așa cum este clădirea teatrului, necesită avizul Ministerului Culturii, în urma evaluării stadiului lucrărilor, am primit asigurări că acestea vor fi finalizate până la finalul anului.

În perioada imediat următoare va fi scoasă la licitație achiziționarea dotărilor interioare ale teatrului, ceea ce înseamnă că suntem tot mai aproape de a reda edificiul publicului, la strălucirea de altădată.

Citește și: Proiecte record la primăria Oravița!

De asemenea, pe lângă restaurarea și conservarea Teatrului „Mihai Eminescu”, care va fi inclus în circuitul turistic local, regional și național, investiția mai cuprinde și amenajarea parcului din fața teatrului.Valoarea totală a proiectului depășește 10 milioane de lei, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

Sursa: Primăria Oravița( Facebook)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: