Primăria orașului Moldova Nouă a inițiat un nou demers de reamenajare a zonelor verzi

Primăria orașului Moldova Nouă a inițiat un nou demers de reamenajare a zonelor verzi

Primăria orașului Moldova Nouă a demarat anul trecut o campanie de ,,înverzire”, prin plantarea de arbori și arbuști ornamentali din specii. S-au plantat  tei, frasin, paltin, rășinoase, peste 600 de tuia și mai bine de 3.000 de bucăți de hibiscus.

Primarul Ion Chisăliță a inițiat recent un nou demers de reamenajare a zonelor verzi. De această dată decorul peisagistic existent a fost  îmbogățit cu încă 200 de puieți de tei. Acest tip de arbori se comportă foarte bine în aglomerările urbane, aceștia având rol protector împotriva factorilor poluatori.

Primăria

Acțiunea de plantare a fost inițiată și derulată prin grija angajaților de la Gospodăria Urbană, cu respectarea condițiilor de climă și sol. Plantațiile nou-înființate au fost donate de Direcția Silvică Caraș-Severin, Ocolul Silvic Bocșa Română, din regenerări naturale.

Primăria

Citește și: La Moldova Nouă a început toaletarea arborilor din oraș
Date fiind eforturile autorităților locale vis-à-vis de un mediu curat, verde și mai puțin poluant, reprezentanții administrației publice locale fac un apel la locuitorii orașului să protejeze plantațiile nou-înființate. În cazul în care constată acte de vandalism sau de sustragere a teilor să nu ezite să sesizeze Poliția Locală. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: