Premierul Orban l-a felicitat pe primarul Brian Filimon, la el acasă, la Măureni!

Premierul Orban l-a felicitat pe primarul Brian Filimon, la el acasă, la Măureni!

Premierul Ludovic Orban a fost prezent astăzi în județul nostru, în comuna Măureni, la recepția lucrărilor de asfaltare străzi în localitatea cărășeană, o investiție a Ministerului Dezvoltării Regionale prin Compania Națională de Investiții.

Premierul Orban a sosit la Măureni, fiind însoțit de Marcel Vela – ministrul afacerilor interne, de Cristian Gâfu – prefectul județului Caraș-Severin, Gheorghe Falcă – europarlamentar și fost primar al municipiului Arad, Dan Stan –  subsecretar de stat în MAI, a fost din partea Ministerului. Andrei Ungur – subsecretar de stat în MLPDA, precum și colegi de partid ai primarului, prin ei regăsindu-se: Iaro Marșalic, Ovidiu Rădoi, Viorel Bașag și mulți alții.

Ca o gazdă bună, primarul Brian Filimon a luat cuvântul în deschiderea festivității, iar doamna Vetuța Stănescu – secretar de stat în Ministerul Lucrărilor  Publice, Dezvoltării  și Administrației- a prezentat detaliile investiției de la Măureni.

Este vorba de un proiect care a cuprins asfaltarea a aproximativ 9 kilometri de străzi în interiorul comunei Măureni. Proiectul a fost derulat prin Compania Națională de Investiții din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Valoarea investiției a fost de 11,3 milioane lei, contract semnat pe data de 6 noiembrie 2018, și a constat în reabilitarea a 8,93 kilometri de drum, 10 străzi, 520 de podețe și au fost montate 25 de semne de circulație.

„A  fost o foarte mare onoare pentru cetățenii comunei Măureni să îi aibă alături pe premierul României și pe reprezentanți ai guvernului, care au ales să fie prezenți la o festivitate așa de importantă pentru comunitate. Este un gest de mare respect și  apreciez eforturile ministrului de interne, Marcel Vela, care este și președintele filialei județene a PNL, pe care le-a făcut pentru ca această frumoasă  întâlnire să aibă loc, aici  la Măureni.

Domnul președinte Marcel Vela a fost alături de comunitatea noastră și la bine și la necaz. Comuna Măureni este cunoscută în toată țara, încă de acum doi ani,  din plenul Parlamentului. S-a știut că existăm și că se poate face lucruri bune la Măureni. Pentru mine, atât în plan personal, cât și instituțional pentru comuna Măureni, a fost o zi istorică.  Acest eveniment a scris o filă importantă a istoriei în ceea ce privește pe Măureni și Șoșdea, și sunt convins că este începutul dezvoltării comunei noastre. Tot ceea ce am reușit până acum este meritul echipei noastre administrative, a cetățenilor, dar mai ales a bunului Dumnezeu care a potrivit lucrurile așa cum a considerat EL de cuviință”, a spus Brian Filimon, primarul comunei Măureni pentru Gazeta de Caraș-Severin.

Tânărul primar cărășean  a fost apreciat la el acasă,  la Măureni, chiar de către premierul României, Ludovic Orban.

Am ținut să  fiu prezent aici la Măureni.  Îl știu pe domnul primar; este un om de ispravă, unul pus pe fapte mari și am dorit să marchez această adunare festivă.

Mesajul nostru e foarte simplu: vrem dezvoltarea României prin investiții, investiții publice, indiferent dacă sunt în infrastructură de transport de tip autostradă, de tip drum național, drum județean, drumul orășenesc, drum local. Investițiile aduc dezvoltare și, cum ziceau romanii, „Via Vita” – „Drumul aduce viață”. Mai am o veste și o  o dau de aici de la Măureni: Comisia Europeană a aprobat alocarea unei sume de 4,99 de miliarde de euro României în cadrul programului SURE. Este vorba de finanțarea măsurilor de susținere a angajaților și mediului de afaceri, măsurilor active de tip program flexibil de muncă, șomaj tehnic și toate celelalte categorii de cheltuieli care vin în sprijinul angajaților și companiilor care au ca obiectiv apărarea locurilor de muncă și susținerea dezvoltării locurilor de muncă, a spus premierul Ludovic Orban la Măureni.

Lasă un răspuns