Precizări despre acordarea cardurilor de energie cu un impact asupra a 4 milioane de români vulnerabili!

Precizări despre acordarea cardurilor de energie cu un impact asupra a 4 milioane de români vulnerabili!

Precizări despre acordarea cardurilor de energie cu un impact asupra a 4 milioane de români vulnerabili!

„Au tot fost discuții în spațiul public cu privire la mecanismul acordării cardurilor de energie, cea mai importantă inițiativă de acest gen derulată până acum în țara noastră, cu un impact asupra a 4 milioane de români vulnerabili.
În acest sens, vreau să precizez următoarele:
Mecanismul este cel mai viabil din perspectiva faptului că a fost necesar să acoperim toate formele de energie, incluzând și energia termică aferentă încălzirii în cazul blocurilor și locuințelor colective.
Nu trebuie să uităm că această măsură se va deconta 100% din fonduri europene. Este obligatorie păstrarea unei piste de audit și asigurarea trasabilității întregului flux financiar, până la plata facturilor la nivelul individual al beneficiarului eligibil al măsurii. De aceea nu există posibilitatea să virăm banii direct cash. România este printre statele membre pro-active în raport cu evoluția măsurii la nivel european, regulamentul care permite flexibilitate necesară pentru utilizarea fondurilor intrând în linie dreaptă, dar urmând să fie aprobat abia la începutul lunii februarie 2023. Guvernul a reacționat, de la momentul comunicării făcute de către Comisia Europeană, astfel ca românii să beneficieze de acest sprijin în aceste vremuri complicate.
Citește și: Persoanele cu venituri mici pot primi un ajutor de la stat pentru plata energiei oricând în timpul anului
S-a mai spus că punem lumea pe drumuri. Implicarea Postei Române este un real avantaj. Este necesară acoperirea zonelor rurale. Poșta Română are cea mai extinsă rețea de oficii poștale și de factori poștali din această perspectivă la nivel național, dar și profilul grupului țintă format din vârstnici și alte tipuri de beneficiari ai unor prestații sociale, care în mod uzual interacționează cu serviciile Poștei Române.
Plata facturilor se va face și direct la postaș.  Deci nu trebuie neapărat ca beneficiarii să se deplaseze. Mai mult, în săptămâna următoare 𝐯𝐨𝐦 avea discuții cu reprezentanții Poștei Române. Vom încerca să identificăm posibilitatea implementării unui sistem de plăți electronice, prin serviciul deja existent al companiei, respectiv e-mandat poștal, pentru cei care au facturi în format electronic”, menționează  ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Ioan Boloș.

Lasă un răspuns