Potopul de la Oravița!

Potopul de la Oravița!

În cursul zilei de astăzi, precipitaţiile abundente au făcut ca pârâul Orăvicioara, dar și torenții de pe versanți, să inunde Străzile Ciclovei și Ogaș din Oravița. Scurgerile de pe versanți au inundat 8 străzi în orașul Oravița și 3 străzi în localitatea Ciclova Montană, precum și câteva gospodării din Ciclova Română.

Toate echipajele disponibile ale Secției de Pompieri Oravița s-au deplasat în teren și, împreună cu autoritățile publice locale, intervin pentru limitarea efectelor acestui fenomen. În sprijinul pompierilor militari din Oravița s-au deplasat și Detașamentul de Pompieri Reșița cu 2 motopompe remorcabile și 6 transportabile.

Până la această oră, în orașul Oravița s-au înregistrat 30 de gospodării afectate de inundații, în Ciclova Montană – 6, iar în Ciclova Română – 2. Drumul județean 571J, între Ciclova Română și Ciclova Montană a fost acoperit de aluviuni și este blocat. Echipaje ale Poliției dirijează circulația în zonă.
În Ciclova Montană, pe strada Bujorilor, SVSU Oravița a acționat cu un buldoexcavator pentru decolmatarea unui tub de scurgere.

Pentru înlăturarea efectelor inundațiilor intervin 35 de pompieri militari, cu 7 autospeciale și 8 motopompe.
Datele ne-a fost furnizate de către purtătorul de cuvânt la ISU Semenic, slt. Magdalena Tocmeală.

Lasă un răspuns