Pompierii militari au avut o minivacanță cu 57 de intervenții!

Pompierii militari au avut o minivacanță cu 57 de intervenții!

   Pompierii militari ISU Semenic au avut o minivacanță cu 57 de intervenții! Intervenții și misiuni ale pompierilor cărășeni în minivacanța de 1 Mai!

  În minivacanţa de 1 Mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin au desfăşurat 57 de intervenţii şi misiuni specifice.
  • Incendii
            Duminică, 30 aprilie a.c., în jurul orei 21:15, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un sălaș din localitatea Carașova,. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la întregul acoperiș. În urma acestui eveniment, a ars în întregime sălașul pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Acesta a izbucnit, cel mai probabil, de la coșul de fum necurățat de funingine.
            De asemenea, în după-amiaza zilei de luni, cinci echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din municipiul Reșița, strada Furnalelor. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat cu degajări mari de fum şi flăcări la întreaga anexă. Prin intervenția promptă a pompierilor, pagubele materiale au fost limitate, aceștia reușind să împiedice extinderea flăcărilor la vecinătăți. A ars în întregime anexa imobilului pe o suprafață de aproximativ 60 mp. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de jar sau scântei purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.
Citește și: Pompier aflat în timpul liber a salvat de la incendiu o casă
  • Accidente rutiere
Pompierii militari au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale, descarcerarea şi transportarea la spital a victimelor, precum şi pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul a trei accidente rutiere petrecute pe raza localităţilor Constantin Daicoviciu, Topleț şi Iaz.
  • Misiuni de prim ajutor
În perioada de referinţă, s-au înregistrat 37 de intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi alte situaţii din categoria asistenţă persoane.
 „În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate. Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.” – COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al ISU Semenic.

foto: ISU Semenic – arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *