Poliția! Un „partizan” ilegal! Altul a făcut mașina praf în miez de noapte! Băut și fără permis!

Poliția! Un „partizan” ilegal! Altul a făcut mașina praf în miez de noapte! Băut și fără permis!

REZULTATELE ACTIVITĂȚILOR DESFĂȘURATE ÎN ACEST WEEK-END, DE CĂTRE POLIȚIȘTI

În perioada 14-16 august, polițiştii cărășeni au desfăşurat activităţi pentru siguranţa cetăţenilor, acționând prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, poliţiştii de la structurile de ordine publică, investigaţii criminale, rutieră, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat 82 acţiuni specifice muncii de poliţie.

S-a intervenit la 165 de evenimente, dintre care 114 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma acestor activități, au fost aplicate 428 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește suma de 170.000 de lei.

Pentru siguranța participanților la traficul rutier, poliţiştii au fost prezenți atât pe principalele artere din județ, cât și pe drumurile secundare. Cu această ocazie, pentru abateri de la normele circulației pe drumurile publice, au fost reţinute 12  permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:

În cursul nopții precedente, de 16 spre 17 august, în jurul orei 03.00, în timp ce acționau pe DC 86, între localitățile Ramna și Berzovia, polițiști de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa au depistat un autoturism răsturnat pe marginea părții carosabile, la volanul căruia se afla un bărbat de 26 de ani din Ramna, care la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere„.

Sâmbătă, 15 august, în urma unui control efectuat pe linia verificării modului de asigurare a securității armamentului și muniției la domiciliu, polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat de la bărbat din comuna Berzovia, posesor legal de arme și muniții letale, 50 de cartușe cu glonț, calibrul 5,6 mm, pe care nu era autorizat să le dețină și un cartuș de vânătoare, posibil reîncărcat artizanal.

Alte 4 cartușe de vânătoare, calibrul 12 mm, posibil reîncărcate artizanal, au fost ridicate în vederea expertizării, tot sâmbătă, de la un alt deținător de arme, din Bocșa.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și continuă cercetările.

Datele ne-au fost furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt, inspector principal, Alina Boeru.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns