Poliția de Frontieră: Un autoturism, 75 000 de euro și 52.000 de coroane cehești, toate confiscate!

Valută nedeclarată la intrarea în ţară, ridicată în vederea confiscării

 Echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia – județul Timiş, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a ridicat şi confiscat de la doi cetăţeni chinezi, 73.560 euro şi 52.000 Coroane Cehia, valută ascunsă şi nedeclarată la intrarea în România.

În data de 12.08.2020, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, județul Timiş, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară doi cetăţeni chinezi, în vârstă de 32, respectiv 33 de ani, călătorind cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Cehia. Cu ocazia formalităţilor de frontieră, cei doi au declarat că au asupra lor  20.000 de euro, reprezentând plafonul vamal permis de legislaţia română. Având suspiciuni cu privire la bunurile transportate, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a descoperit ascunsă în diferite locuri din autoturism şi în bagajele celor doi, pe lângă suma de bani declarată, 73.560 euro şi 52.000 Coroane Cehia.

Cei 20.000 de euro declaraţi şi deţinuţi în conformitate cu prevederile legale au fost restituiţi cetăţenilor chinezi, iar valuta care nu a fost declarată la intrarea în țară a fost ridicată în vederea confiscării de către autoritatea vamală. Totodată, bărbaţii au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 8.000 de lei.

foto: Arhivă

Autoturism căutat de autoritățile din Germania, indisponibilizat de poliţiştii de frontieră

       Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad – județul Timiș au depistat la controlul de frontieră un cetățean român care a încercat să intre în ţară cu un autoturism marca Audi, căutat de autorităţile din Germania.

             La Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Germania.

        În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în data de 05.02.2020.

         Şoferul a declarat faptul că autoturismul aparţine fratelui său, care nu a achitat ratele pentru maşină, însă nu cunoaştea faptul că maşina ar fi în atenţia autorităţilor.

         Drept urmare, autoturismul în valoare de aproximativ 18.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

 Datele ne-au fost transmise de către Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, prin purtătorul de cuvânt, subcomisar Nicola Petre Ionuț.

FLORIN ȘTIUBE

 

Lasă un răspuns