Poliția: Conduceți prudent -Viața are prioritate!

Poliția: Conduceți prudent -Viața are prioritate!

CONDUCEŢI PRUDENT PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, mai ales în contextul în care multe persoane se întorc din concediu sau din deplasările efectuate în perioada weekend-ului, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi să ruleze cu o viteză adaptată în permanenţă la condiţiile de drum.

Păstraţi în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic, asiguraţi-vă corespunzător!

Purtaţi centura de siguranţă, nu folosiţi telefonul mobil în timpul şofatului şi concentraţi-vă în permanenţă la trafic.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Acordaţi prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie conducătorilor auto care au acest drept.

Acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic!

În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

În județul Caraș-Severin, se estimează valori de trafic mai mari pe DN 6, în zona stațiunilor montane Semenic și Muntele Mic, în zona stațiunii Poiana Mărului, pe Clisura Dunării, precum și pe arterele de drum care fac legătura cu județul Timiș.

Politiștii rutieri cărășeni sunt prezenți pe principalele artere rutiere și acționează cu preponderență pentru fluidizarea traficului, folosind toate sistemele de supraveghere video aflate în dotare.

DRUM BUN !

Comunicatul este transmis de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt, inspector principal Alina Boeru.

Lasă un răspuns