Podul de la Slatina-Timiş va fi deschis circulației începând de mâine dimineață

Podul de la Slatina-Timiş va fi deschis circulației începând de mâine dimineață

Ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute la jumătatea lunii iunie, apele râului Timiş au deteriorat unul dintre pilonii de susţinere ai podului care face legătura dintre Slatina-Timiş şi Drumul Naţional 6 (E70), dintre Caransebeş şi Băile Herculane. Pentru a evita o situaţie neprevăzută, autorităţile judeţene au luat atunci măsura preventivă de a închide circulaţia pe acest pod, lucru care creează neajunsuri atât locuitorilor comunei, care, pentru a ieşi în Drumul naţional, sunt nevoiţi să facă un ocol prin Bucoşniţa, cale de 5 kilometri, dar şi turiştilor care pot ajunge la Văliug pe scurtătură, prin Slatina-Timiş.

În aceste condiţii, fiindcă podul are statut de Drum judeţean, primarul Gheorghe Roma a hotărât să rezolve problema prin forţe proprii, mergând personal la Bucureşti, la Compania Naţională de Investiţii.

Roma Gheorghe -primarul comunei Slatina Timiș

El a luat luat decizia de a construi, în regie proprie, un alt pod, pe locul unuia mai vechi, care făcea legătura între centrul de comună şi satul aparţinător Sadova Veche, care a fost distrus de inundaţiile din 2010. La Bucureşti, a depus documentaţia pentru construirea unui pod în regim de urgenţă, moment din care Compania Naţională de Investiţii a preluat amplasamentul şi a demarat procedurile pentru realizarea acestuia.

Primarul Gheorghe Roma a dat asigurări că, începând de mâine de la prima oră, podul va putea fi folosit de cetăţenii comunei.

Cosmin VLAD

Lasă un răspuns