Peste 3000 de cabinete medicale de familie pot fi modernizate prin PNRR

Peste 3000 de cabinete medicale de familie pot fi modernizate prin PNRR

Peste 3000 de cabinete medicale de familie pot fi modernizate prin Planul Național de Reziliență și Redresare. Proiectul prevede finanțări cu facilități de screening, diagnostic precoce și monitorizare a pacienților cronici.

Au prioritate cabinetele din mediul rural și urbanul mic. Fac parte din proiect inclusiv zonele defavorizate.  Printre dotări se pot număra aparatură de laborator de tip „point o care”, electrocardiograf, ecograf, instrumentar și mobilier medical. De asemenea, pot fi renovate clădirile în care își desfășoară activitatea cabinetele, în contextul creșterii eficienței energetice.
Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin anunţă medicii din județ că vor avea posibilitatea şi în acest an să îşi doteze cabinetele proprii cu aparatură medicală, pentru dezvoltarea acestui domeniu al medicinii de primă linie cu accesarea fondurilor prin PNRR.

Peste 3000

În acest context Ministerul Sănătății anunță, prin adresa 1181/19.01.2023, în contextul Planului Național de Redresare și Reziliență faptul că pentru a veni în sprijinul medicilor de familie și a asigura o abordare unitară în vederea derulării I1.1: Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară, începând din data de 19 ianuarie 2023 se redeschide componenta I.1.1.b Apelul Necompetitiv care se va derula având la bază principiul: „primul venit primul servit” pentru finanțarea proiectelor depuse până la îndeplinirea indicatorului de minim 3000 de cabinete finanțate. Termenul de închidere a apelului I.1.1.b Apelul Necompetitiv: 28 februarie 2023.

Citește și: Medicii de familie pot renova și dota cabinetele cu fonduri din PNRR

În Caraș-Severin, după cum a fost informat Ministerul Sănătății, au fost preselectați inițial 49 de medici de familie care aveau posibilitatea să depună pe platforma PNRR la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro/ solicitările de finanțare. În prezent, însă au rămas 47 de medici, în urma unui deces și a unei reorientări profesionale.
Reprezentanții DSP Caraș-Severin s-au asigurat că adresele de e-mail și datele de contact ale medicilor de familie sunt valide și dacă informațiile au ajuns la ei. În plus, au discutat direct cu mai mulți medici de familie despre această oportunitate oferită de Guvernul României prin PNRR.
Investiția are un buget total de 887.723.7753 lei fără TVA, echivalentul a 180.450.000 de euro, de asemenea, fără TVA.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: