Persoanele care vin din Spania, intră în carantină!

Persoanele care vin din Spania, intră în carantină!

Persoanele care vin din Spania vor fi plasate în carantină pentru 14 zile, măsura urmând să intre în vigoare din această noapte de la ora 0:00, potrivit noi liste a statelor din zona Galbenă, cu risc epidemiologic ridicat din cauza numărului cazurilor de infectare cu noul Coronavirus, făcută publică astăzi de Institutul National de Sănătate Publică, anunță News. ro.

       Carantinarea persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceiași adresă.

“Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiul Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553 / 15.07.2020, Anexa 3,art 2, alin 2, lit a”, conform INSP.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns