PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Percheziții la persoane bănuite de tâlhărie calificată. Marți dimineață, polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județele Caraș-Severin, Constanța, Tulcea și Galați, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

De asemenea, au fost efectuate alte 7 percheziții la autoturisme folosite de persoanele bănuite în cauză.
Față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, din județele Caraș-Severin, Tulcea și Constanța, bănuiți de comiterea faptei, au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduși la audieri.
În urma activităților au fost ridicați bani, în lei și valută, telefoane mobile, înscrisuri doveditoare, precum și alte mijloace materiale de probă.
Cele 4 persoane sunt bănuite că în noaptea de 1 spre 2 martie 2023, în jurul 03.40, ar fi pătruns fără drept, într-o locuință din orașul Oravița, i-ar fi agresat fizic pe proprietari, iar din interiorul locuinței ar fi sustras o sumă de bani.
În cursul zilei de ieri cei în cauză  au fost prezentați procurorului în vederea dispunerii de măsuri legale.
Suportul tehnic a fost asigurat în cauză de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar activitățile au beneficiat de sprijinul Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Caraș-Severin.
La activități au participat polițiști de la inspectoratele de poliție județene Caraș-Severin, Constanța, Tulcea și Galați, 7 echipe de luptători din cadrul serviciilor pentru Acțiuni Speciale de la cele 4 inspectorate, precum și polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea.

Citește și: 29 de percheziţii la o grupare infracțională specializată în trafic de migranți

Facem precizarea că pe tot parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
În urma activităților desfășurate, față de cele 3 dintre cele 4 persoane a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de cel de-al patrulea bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cei 3 bărbați cu vârste cuprinse între 36 și 39 de ani, față de care s-a dispus arestarea preventivă, au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *