Pelici: ”Locul Reșiței este sus, în fotbalul românesc”

Pelici: ”Locul Reșiței este sus, în fotbalul românesc”

Antrenorul Alexandru Pelici a vorbit despre promovarea tinerilor locanici, dar și despre  fotbalul bănățean, prin prisma faptului că tehnicianul timișorean a venit în Valea Domanului, după rezilierea contractului cu Ripensia Timișoara.

Alexandru Pelici

Eu am pregătit două echipe în Banat, pe Reșița și Ripensia și văd un duel frumos între cele două echipe, așa cum a fost și în campionatul trecut. A venit însă vremea, ca Banatul să revină, acolo unde îi este locul pe harta fotbalistică. Nu este prea mult de dezvoltat pe acest subiect, se cunoaște tradiția echipelor din Banat, iar locul lor  și implicit al Reșiței este acolo sus, unde din păcate, această zonă nu a mai avut vreo reprezentantă. Când spun sus, mă refer în special la Liga a I-a și chiar Liga a II-a.” a făcut Pelici o scurtă referire la situația celor două echipe.

Legat de lotul de jucători, Alexandru Pelici a precizat că una dintre prioritățile lui este promovarea juniorilor din pepiniera proprie: ”Sigur că trebuie să știm pe ce jucători ne putem baza în continuare, din cei care fac parte din lotul actual. Poate au și ei un antrenor preferat, sunt la final de contract, însă eu am venit să fac treabă la Reșița. Fac un apel, prin dumneavoastră, către foștii mei colegi de la echipă, care sunt acum antrenori la Centrul de Copii și Juniori, să mișcăm lucrurile de pe aici, pentru a apărea fotbaliști localnici, pentru că așa este normal și este foame de fotbal! Mă refer aici la Sandu Roco, cu care am fost coleg la Timișoara, cu Dan Potocianu am colaborat pe vremea FCM Reșița, când eram antrenor principal la echipa de seniori, iar Dan Potocianu pregătea grupa de juniori republicani. Despre relația cu Leo Doană nu are rost să mai vorbim, întotdeauna ne-am înțeles foarte bine.

Colaboratorii lui Pelici la Reșița sunt: Călin Mada și Călin Cheregi, ultimul fiind numit și coordonator al CCJ din Valea Domanului, pentru experiența dovedită la nivel de copii și juniori.

Rugat să comenteze numirea antrenorului Cosmin Petruescu la conducerea tehnică a Ripensiei, Pelici a declarat cu eleganța-i cunoscută: ”Îi doresc succes și cred că este cel mai potrivit pentru proiectul respectiv. Este un om care are răbdare, a crescut copii, a descoperit jucători și la ASU Poli, are experiența pentru liga a II-a , a mai antrenat în liga a II-a, știe cu ce se mănâncă, îi doresc mult succes și oricând ula mea este deschisă pentru el, orice fel de informație va avea nevoie, îi voi sta la dispoziție!

Călin Cheregi este născut pe 22 iulie 1974, la Oradea și are o vastă experiență în munca sectorului juvenil.

A fost șeful Centrului de copii si juniori la FC Bihor și a trecut prin toate fazele cu echipa bihoreană, ca antrenor secund și principal. A pregătit CS Osorhei și CS Sânmartin (ambele, liga a 3) și a antrenat echipele Centrului de Excelență a FRF, Buzău și Târgu Mureș.

Este posesor al licenței UEFA A Ellite și Posesor al Licenței pentru Formatori FRF – Antrenori.

Am deosebita plăcere să colaborez din nou cu Alex Pelici și să pun umărul la realizarea proiectului din Valea Domanului Îmi doresc impreună cu actualul staff de la copii si juniori să realizăm lucruri performanțe, în care educația fotbalistică a juniorilor să fie un lucru prioritar, astfel încât să putem rivaliza cu centrele de copii si juniori din România, care produc un fotbal de performanță, astfel încât cei mai talentați juniori să se regăsească în cadrul lotului echipei mari.ne-a declarat tehnicianul bihorean.

Lasă un răspuns