Oferta educațională pentru clasa a IX-a liceu de la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița la mare căutare!

Oferta educațională pentru clasa a IX-a liceu de la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița la mare căutare!
Oferta educațională pentru clasa a IX-a liceu de la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița la mare căutare! La Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița va funcționa începând din anul școlar 2022-2023 o nouă clasă cu profil umanist. Este vorba despre specializarea Bilingv – Limba engleză, o formulă inedită, unică în oferta școlară pentru orașul Reșița, și chiar pentru județul Caraș-Severin.

De menționat că această clasă a mai funcționat în anii trecuți la Eliade, până în 2015. Atunci, în vara lui 2015, a absolvit  ultima generație a acestui profil.

Oferta Mircea Eliade
Având în vedere orientarea prin excelență umanistă a școlii dată de rezultatele deosebite avute în ultimii ani, precum și preferința  tot mai multor elevi  pentru studiul umanist, din anul școlar următor  la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița vor funcționa două clase de profil umanist (Filologie și Filologie Bilingv –Limba engleză) dar și o clasă pentru profilul real cu specializarea Științele Naturii – Limba engleză intensiv.

Oferta Colegiul National Mircea Eliade Reșița - Marius Cornici

„După cum observați accentul cade pe studiul aprofundat al limbii engleze fie că vorbim de profilul uman sau real”, ne-a declarat directorul Marius Cornici.

 A devenit deja o tradiție ca Eliade să fie organizatoarea Olimpiadei de limba și de literatura română, cea mai mare olimpiadă care se desfășoară în județul nostru. La fel se prezint[ situația în cazul Manifestărilor Eliade, în parteneriat cu alte școli din România și Republica Moldova care poartă numele celebrului istoric al religiilor.  Mai mult, la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița se susțin de ani de zile examenele pentru atestatele în limba engleză Cambridge.

La Reșița este singurul centru de acest fel din vestul României

Oferta

  Toate acestea înseamnă că școala oferă un întreg pachet educațional care îl poate ajuta pe absolventul acestor clase să ajungă la universități de prestigiu din Uniunea Europeană și nu numai, să își îmbunătățească șansele de angajare în posturi în care cunoașterea limbii engleze este o cerință prioritară.

   Clasa de  Filologie Bilingv –Limba engleză presupune studierea limbii engleze în regim intensiv, dar și predarea unor materii în limba engleză, precum Geografia și Istoria spațiului anglo-saxon sau a unui curs de Cultură și civilizație în limba-țintă.

Marius Cornici: „Reactivarea acestui profil poate fi considerată deja o  inițiativă lăudabilă”

 „Reactivarea acestui profil poate fi considerată deja o  inițiativă lăudabilă, câtă vreme la proba  eliminatorie de limbă străină, obligatorie pentru clasa de Filologie Bilingv –Limba Engleză. Concurența a fost mare (mai mult de 2 elevi au concurat pentru un loc). Notele au fost în majoritatea lor peste 8, 00. Toate aceste realizate  în condițiile unui examen cu drag de dificultate destul de ridicat. Mult peste așteptări, deoarece e o clasă nou-înființată, necunoscută în mediul școlar reșițean, care a trebuit prezentată și popularizată printre elevii de clasa a VIII-a. Însăși această campanie de popularizare a ofertei educaționale a demonstrat că la Eliade putem vorbi de o mare familie – elevi, profesori, părinți, personal auxiliar.

Oferta

Un argument în plus pentru a merge mai departe pe acest drum, fie pe acestă clasă de filologie bilingv engleză dar și filologie clasic și științele naturii intensiv engleză fiind la mare căutare la Mircea Eliade, având în vedere calitatea ridicată a corpului profesoral care dă ani la rând studenți excepționali la diferite facultăți, precum Litere, Medicină, Informatică, Agronomie, Politehnică, etc.”.

Citește și: Ofertă educațională: Bilingv engleză, clasa a 9-a la Colegiul Național Mircea Eliade Reșița

Din ce se vuiește prin oraș se pare că elevi cu rezultate în gimnaziu foarte bune vor să opteze pentru cele trei clase de la Colegiul Național Mircea Eliade, ceea ce face din acestă scoală una la mare căutare, una de elită în Reșița și în județ”, a mai precizat Marius Cornici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *