Oferta educațională pentru clasa a IX-a, la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița, una care garantează succesul școlar!

Oferta educațională pentru clasa a IX-a, la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița, una care garantează succesul școlar!
Oferta educațională pentru clasa a IX-a, la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița, una care garantează succesul școlar!
 
  Oferta educațională pentru clasa a IX-a a Colegiului Național „Mircea Eliade” din  Reșița este una generoasă și atractivă pentru viitorii absolvenți de clasa a VIII-a. Porțile școlii sunt deschise atât pentru absolvenții de gimnaziu din Reșița, cât și pentru cei din județ, și chiar din țară, fiindcă aici funcționează  specializări diverse, unice.
Conform proiectului de școlarizare, Colegiului Național „Mircea Eliade” i-au fost alocate trei clase de a IX-a. Astfel această prestigioasă unitate de învățământ își așteaptă viitorii liceeni în anul școlar 2023-2024 cu trei specializări: vor funcționa două clase de profil umanist (Filologie și Filologie Bilingv – Limba engleză), dar și o clasă pentru profilul real cu specializarea Științele Naturii – Limba engleză intensiv.
   Prin urmare, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița vine în întâmpinarea elevilor cu o ofertă școlară diversificată,  un pachet educațional complex care îl poate ajuta pe absolventul acestor clase să ajungă la universități prestigioase  din Uniunea Europeană și nu numai, să își îmbunătățească șansele de angajare în posturi în care cunoașterea limbii engleze este o cerință prioritară.
   A devenit deja o tradiție ca Eliade să fie organizatoarea Olimpiadei de limba și de literatura română, cea mai mare olimpiadă care se desfășoară în județul nostru. La fel se prezintă situația în cazul Manifestărilor Eliade, în parteneriat cu alte școli din România și Republica Moldova care poartă numele celebrului istoric al religiilor. Numeroasele întâlniri organizate la Eliade cu scriitori, oameni de cultură, lansările de carte, partenariatele cu instituțiile de cultură au creat un soi de emulație și au conturat latura umanistă a școlii. Nu întâmplător s-a spus că dacă Reșița e supranumită „orașul cu poeți”, Eliade e „liceul cu poeți”.
O serie de absolvenți ai școlii au frecventat și frecventează cenaclurile literare din Reșița, iar mai târziul, ca studenți, cercurile literare din Timișoara sau Cluj și au publicat la rândul lor volume. La Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița se susțin de ani de zile examenele Cambridge pentru atestatele în limba engleză.
Citește și: Clase pregătitoare Step by Step, în Govândari, la Mircea Eliade Reșița
            Având în vedere orientarea umanistă a școlii dată de rezultatele deosebite avute în ultimii ani, precum și preferința  tot mai multor elevi  pentru studiul umanist, din anul școlar următor  la vor funcționa, din nou, două clase de profil umanist.
         Clasa de Filologie are deja o tradiție veche, recunoscută la Eliade. Numeroasele premii obținute la concursurile  de literatură și creație literară, participarea la concursuri de argumentare, dezbatere, interpretare și teatru, revistele apărute în școală, cercurile de lectură, literatură sau  fotografie, studiul istoriei și al limbilor străine, predarea jurnalismului ca disciplină opțională au conturat de-a lungul ultimelor trei  decenii un specific  recunoscut  al claselor de liceu.

Oferta

       Clasa de  Filologie Bilingv –Limba engleză are  a fost reînființată anul trecut. Acest profil presupune studierea limbii engleze în regim intensiv, predarea unor materii în limba engleză (Geografia și Istoria spațiului anglo-saxon) un curs de Cultură și civilizație. E singura clasă de acest fel la nivel de județ, iar anul trecut concurența a fost puternică pentru ocuparea celor 26 de locuri.
       Clasa de Științele Naturii – Limba engleză intensiv orientează elevii spre studiul real, asigurând continuarea parcursului educațional inclusiv prin Școala postliceală existentă în cadrul colegiului. Studiul intensiv al limbii engleze la acest profil oferă o șansă în plus absolventului de liceu. De asemenea, Clubul de robotică din școală asigură o temeinică pregătire practică pentru specializări care pot fi continuate în cadrul studiilor universitare.
         Prin urmare, o ofertă  atrăgătoare și diversificată, care pune accentual pe dezvoltare fiecărui elev, oferind o gamă variată de cunoștințe și abilități diverse, încât nu putem decât să concluzionăm alăturându-ne sloganului școlii:  „Fii bun alături de cei mai buni!”
           

Lasă un răspuns