Noul şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin vrea să crească nivelul de transparenţă al instituţiei

Noul şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin vrea să crească nivelul de transparenţă al instituţiei

Începând cu data de 1 iulie, la conducerea Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Caraș-Severin a fost numit Remus Blujdea, după ce fostului şef al acestei instituţii i-a expirat delegarea pentru această funcţie.

Remus Blujdea a mai condus Garda de Mediu din Caraș-Severin în perioada 2008-2010, în ultimii 10 ani el fiind comisar de execuție al aceleiași instituții. Atribuțiile de conducere i-au fost delegate pentru următoarele şase luni, sau până la organizarea concursului pentru ocuparea acestei funcţii.

„Obiectivul nostru este realizarea Programului de activităţi pe anul 2020 aprobat de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de mediu, respectiv urmărirea investiţiilor în domeniul mediului realizate în Caraş-Severin. Este vorba în primul rând despre Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor, proiect derulat cu fonduri europene, prin care au fost închise depozitele vechi neconforme din cele opt localităţi urbane, s-au făcut lucrări de ecologizare, iar noi verificăm aceste procese, la fel ca şi pe cele desfăşurate la cele trei staţii de transfer al deşeurilor de la Oţelu Roşu, Bozovici şi Pojejena, sau pe cele de la Deponeul Ecologic de la Lupac, care nu funcţionează încă din cauza unor probleme tehnice. Urmărim, de asemenea, derularea investiţiilor în infrastructura de apă şi canalizare, cum ar fi la Staţiile de epurare de la Reşiţa, Caransebeş, Băile Herculane, Moldova Nouă şi Oţelu Roşu, care au fost deja recepţionate sau se află în fază avansată de recepţionare, iar în cazul celor de la Bocşa, Oraviţa şi Anina, ca lucrările să se încadreze în termenele stabilite. Un alt aspect al activităţii noastre îl reprezintă urmărirea respectării legislaţiei naţionale în ceea ce priveşte calitatea aerului, iar ca prioritate, pot să spun, ne-am propus creşterea nivelului de transparenţă al instituţiei, sens în care Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Caraş-Severin a creat o pagină de Facebook pe care cetăţenii ne pot sesiza, iar noi verificăm cu celeritate aspectele sesizate de ei”, a declarat Remus Blujdea pentru „Gazeta de Caraş-Severin”.

COSMIN VLAD

Lasă un răspuns