Mirel mai vrea o tură! Să-și ajute un prieten! Sau să facă fifty-fifty?! Cică ar fi întrebat și publicul!

Mirel mai vrea o tură! Să-și ajute un prieten! Sau să facă fifty-fifty?! Cică ar fi întrebat și publicul!

Mirel Patriciu Pascu este liderul PSD Bocșa, angajat la compartimentul juridic al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, consilier local, dar și ex-primar al orașului detronat la alegerile din 2012 de către Eugen Cismăneanțu, actualul edil.

Considerat un om influent, pe vremea când era primar al orașului Bocșa, Mirel Pascu a surprins zilele trecute când și-a anunțat public candidatura pentru un alt mandat în administrația publică locală a Bocșei. Spunem că a surprins decizia lui Mirel Pascu pentru că ex-primarul Bocșei este deja renumit de problemele care le-a avut și le mai are cu justiția, pentru că dilemele de natură juridică ale lui Mirel Pascu par să nu se mai termine.  Și nu vorbim de „mărunțișurile” legate  de reclamația „mitei electorale” din 2012 cu mititeii de la Casa de Cultură, acuzație făcută chiar de actualul primar, Eugen Cismăneanțu, pe atunci și el un candidat preferat al electoratului bocșean sau nici măcar de decizia ANI prin care a fost acuzat de conflict de interese pentru că și-a angajat soția și sora la primărie. Mirel Pascu a încălcat atunci regimul juridic legat de conflicte de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada 8 aprilie 2011 – iunie 2012, a semnat şi aprobat, în calitate de primar, două dispoziţii prin care soţia sa a trecut din funcţia de manager al Spitalului de Boli Cronice Bocşa în funcţia de director al Căminului pentru persoane vârstnice Bocşa, prin reorganizarea Spitalului de Boli Cronice Bocşa şi, ulterior, a fost numită în această funcţie. Pascu a pierdut în final procesul cu Agenția Națională de Integritate, care a mers până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta i-a interzis pe moment și dreptul de a mai candida pentru anumite funcții publice.

Au urmat apoi audierile în scandalul permiselor port-armă de la IPJ Caraș-Severin, unde același Mirel Pascu, fost prim-vicepreședinte al PSD Caraș-Severin a dat cu subsemnatul. Acest dosar s-a dovedit a fi doar o „încălzire”, pentru că greul abia avea să înceapă în luna decembrie a anului trecut, odată cu scandalul „colectării șpăgilor din vamă” de la camioanele care nu treceau proba cântarului. Trebuie lăsată justiția să-și spună cuvântul, există prezumția de nevinovăție, însă vorba unul dascăl din liceu, când Miliția l-a căutat la școală pe „zbirul clasei” și acesta s-a jurat că este curat ca lacrima: „Eu te cred, dar ce au ăștia cu tine de tot timpul se leagă doar de viața ta și nu a altuia?”  

foto: expressdebanat

Cu toate acestea, Mirel Pascu și-a anunțat intențiile de a candida la viitorul mandat de primar al orașului Bocșa, de unde vrea să-și ajute prietenul Silviu Hurduzeu să ajungă președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.  Frumos gest tovărășesc, dar inedit este faptul că Pascu s-a lăsat „emoționat” de un sondaj în care bocșenii îl vor pe el și numai pe el, la cârma orașului pentru următorii patru ani! De-o fi una, de-o fi alta, ar fi o mare greșeală a bocșenilor să recidiveze la urne pe 27 septembrie, prin a-i mai acorda o șansă lui Mirel Pascu. Și-ar creea singuri prea multe probleme de acum încolo, cu un fost primar care și-a dovedit odată limitele de administrator al orasului și căruia i-au retras efectiv mandatul la alegerile din 2012.

foto: agerpress

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns