Milă, pomană sau solidaritate

Milă, pomană sau solidaritate
Milă, pomană sau solidaritate! Mila este un sentiment dumnezeiesc pentru ortodoxie și devine in practica, motorul unei industrii diabolice care-i pune pe de o parte pe cei ce stau șmecherește cu mâna întinsa și, de cealaltă parte, pe cei care, cu falsa generozitate, dau de pomana.

Pomana nu este doar o farfurie de mâncare caldă sau porția de colivă pe care, cu dragoste și compasiune, o împărțeau bunicii noștri, nici mărunțișul aruncat in mâinile unui copil sărman și gălăgios doar pentru nu-l mai vedea în fața ochilor, ci, deseori o grămadă de bani votată prin parlament ori prin consilii locale după un calcul în care, matematic, sunt puse în ecuație fondurile de la buget, voturile și sinecurile. Pomana oferită din bani publici devine expresia unui stat în care demnitatea nu mai este o calitate, iar respectul pentru cei care muncesc cu adevărat nu există.
În comparație cu cele enumerate mai sus, cu mesaj clar către unii dintre politicieni care aleargă după imagine, există și oamenii de rând, românii simpli, solidari cu vecinii noștri, ucrainieni. Mii de români s-au arătat dispuși să cazeze în imobilele proprietate personală sau chiar să găzduiască alături de ei familii, în special femei cu copii, oferind de asemenea mâncare, produse de igiena personală, haine și chiar jucării.

Citește și : Spitalul județean, actori mulți, piesă proastă

Zilnic sunt zeci de oameni care merg în vamă cu mașinile personale pentru a transporta refugiații oriunde au nevoie, până la gară, la aeroport, autogară sau chiar în orașe mai îndepărtate.
Patiserii, restaurante, firme mici sau mari, din întreaga țară, distribuie masiv pe rețelele de socializare disponibilitatea lor de a ajuta refugiații cu o masă caldă, băuturi sau mâncare la pachet, toate gratuit.
Aceștia sunt românii adevărați, oameni cu suflet mare, creștini adevărați care își arată dragostea de semeni și ajutorul pentru cei aflați in nevoie acum, nu fluturând bezmetic steaguri prin Capitala țării!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: