Masca, obligatorie în tot județul!

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat recent Hotărârea nr. 51/2020, prin care propune purtarea obligatorie a măştii de protecţie în localităţile din judeţele unde rata infectării cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.
„Prin această Hotărâre (…) a fost propusă modificarea valorii ratei de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măştii în toate spaţiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori. CNSU propune ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie în toate localităţile din judeţele în care incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori, iar în judeţele în care rata de incidenţă este mai mică de 1,5, purtarea măştii să fie obligatorie la nivelul localităţilor unde incidenţa depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în comunicatul de presă.

Sursă foto: realitatea.net
Masca de protecție devine astfel obligatorie în toate spațiile publice, atât în cele deschise, cât și în cele închise, din toate localitățile din Caraș-Severin. Potrivit raportărilor oficiale,în județul nostru incidența cumulată pe ultimele 14 zile la mia de locuitori este 2,13. Pe localități, cele mai ridicate rate de infectare se înregistrează în continuare în Târnova (5,19), Goruia (4,92) și Reșița (4,62).
Prin aceeaşi hotărâre, CNSU a actualizat lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care vin în România. Lista intră în vigoare începând de astăzi, 3.11.2020, iar aceasta include 31 de state, printre care Ungaria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Luxemburg, Slovenia, Elveția, Franța, Olanda, Croația, Spania, Italia, Marea Britanie, Portugalia.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns