Marcel Vela simplifică procesul de înmatriculare a vehiculelor

Marcel Vela simplifică procesul de înmatriculare a vehiculelor

 Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat, vineri, că semnează un decret prin care se simplifică procesul de înmatriculare a vehiculelor.

 Mai mult, potrivit ministrului, toţi dealerii de maşini, inclusiv producătorii Dacia Renault şi Ford, au posibilitatea să înmatriculeze direct maşinile noilor proprietari printr-un document pe care proprietarul îl întocmeşte cu producătorul.

 De asemenea, radierea, autorizaţia provizorie de circulaţie, duplicatul unui act de înmatriculare sau autorizaţiile de circulaţie pentru probe pentru noile modele se obţin online, precizează Ziare.com.

 „Astăzi (vineri – n.r.) voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată fi facută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate. Prin acest Ordin, toţi dealerii de autovehicule din România, inclusiv cei doi mari producători din România, Dacia Renault şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul. Se pot face şi alte operaţiuni digital, e vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei de circulaţie, obţinerea unui act de înmatriculare, producătorii autohtoni pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru noi probe pentru noi modele”, a afirmat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la sediul MAI.

 Ministrul a adăugat ca vor fi descentralizate şi serviciile pentru obţinerea permiselor de conducere şi pentru înmatriculare, mai notează Ziare.com.

 „O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare, unde există distanţe mari între reşedinţa unui judeţ şi cetăţeni, vă dau exemplu Hunedoara, am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni, să nu mai vină cetăţenii la serviciu, astfel să nu mai trebuiască să vină la Deva, de exemplu, să vină la Petroşani”, a conchis Marcel Vela.

COSMIN VLAD

Lasă un răspuns