Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin: „La mulți ani, nouă frați de limba română, La mulți ani, România!’’

Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin: „La mulți ani, nouă frați de limba română, La mulți ani, România!’’

Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin: „La mulți ani, nouă frați de limba română, La mulți ani, România!’’

Ziua Națională este aniversarea familiei românești sub cupola emoției și-a bucuriei.
Ziua Națională aduce în rugăciunile noastre și pe înaintașii noștri, eroii neamului românesc.

Cunoscut pentru sensibilitatea sa, senatorul liberal Marcel Vela a transmis un puternic și profund mesaj tuturor bănățenilor de munte, dar și celor a căror inimă simte românește de oriunde s-ar afla:
’’Mă adresez dumneavoastră, celor care, oriunde v-ați afla locuiți în limba română, fiindcă astăzi este despre noi, despre țara care ne-a pus nume: România, dar și despre înaintașii noștri cărora, le datorăm Unirea de la 1918, le datorăm România Mare. Eroismul lor al tuturor celor știuți și neștiuți este simbolul adevăratului patriotism, al moștenirii pe care ne-au lăsat-o și ne rugăm cu evlavie întru pomenirea lor. Casa părinteasca nu se vinde, spune înțelepciunea populară, iar noi cei de azi trebuie să avem grijă de această casă numită România pentru generațiile viitoare.
Fiecare, în felul său trebuie să lase o fereastră deschisă pentru viitor’’, transmite senatorul de Caraș-Severin.

 Marcel Vela

Citește și: Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela, se află într-o vizită de lucru oficială ca reprezentant al României la forumul O.N.U!
Cunoscut ca un liberal de cursă lungă, Marcel Vela reamintește meritele partidului din care face parte în actul Marii Uniri, menționând:
’’Slujesc idealurile Partidului Național Liberal care, a dat premierul Marii Uniri, Ion I. C. Brătianu, cel care a modernizat tara noastră, unul din marii oameni de stat ai generaţiei sale, căruia regele Ferdinand îi spunea ‘’Zodia bună a României’’. De asemenea, Banatul a avut binecuvântarea primului Patriarh al țării, plecat de pe scaunul episcopal din Caransebeș, Prea Fericitul Miron Cristea, vrednic de pomenire, fondator religios al actului Unirii de la Alba Iulia 1918, al cărui vis l-am împlinit împreună cu Prea Sfințitul Episcop Lucian si voi toți creștinii din Eparhie… Catedrala Învierea Domnului din Caransebeș, acolo unde ne reculegem și privim cu infinită recunoștință către Dumnezeu. Suntem locuitorii unor ținuturi alese de Sfântul Apostol Andrei, primul apostol al Lui Dumnezeu, care este considerat și Apostolul românilor sau creștinătorul poporului român, motiv pentru care numeroase biserici de mir și mănăstiri l-au luat drept ocrotitor și îl prăznuiesc în fiecare an, organizând ample evenimente religioase și culturale’’.

Marcel Vela

Citește și: Marcel Vela, senatorul PNL filiala Caraș-Severin: „România, ca stat membru al NATO, a susținut constant și ferm politica de extindere a NATO. Susținem aderarea Suediei și a Finlandei la NATO”
Om de echipă. Senatorul liberal a făcut o familie din organizația liberală, alături de care merge mai departe cu încredere:
’’Alături de echipa liberală din Caraș-Severin, alături de voi toți și de fiecare în parte să ne bucurăm de aceste două zile ale noastre, ale familiei numită România și să ne împărțim pacea și gândurile bune lăsând tricolorul să ne fluture în suflete.
Marcel Vela
Citește și: Marcel Vela: La Mulți Ani PNL! 147 de ani de liberalism
Citez:
„Politica îţi poate da din când în când satisfacţii şi onoruri, dar pentru un om iubitor de ţară şi conştient de răspunderile sale, politica este un şir neîntrerupt de griji şi jertfe, un drum pe care eşti sortit să culegi mai multă nedreptate decât răsplată”, am incheiat citatul din Premierul Marii uniri- I.C. Brătianu.
Angajamentul meu rămâne ferm în slujirea acestor idealuri, cu bucuria că sunt fiu al Banatului de Munte și al unei națiuni care s-a afirmat, se afirmă și se va afirma peste tot în lume prin ea însăși.
La mulți ani, nouă frați de limba română, La mulți ani, România!’’ încheie mesajul cu ocazia Zilei Naționale a României, președintele PNL Caraș-Severin , Marcel Vela!

sursa video: PNL Caraș-Severin

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: