Marcel Vela – mesaj pentru interlopi: „Suntem cu ochii pe voi!”

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a declarat recent într-o conferință de presă, că va prezenta săptămânal un bilanț al acțiunilor poliției și le-a transmis interlopilor că poliția este cu ochii pe ei.

„Din această săptămână vă vom prezenta toate acțiunile care au loc în timpul săptămânii pentru ca cetățenii să fie la curent cu toate operațiunile, misiunile și acțiunile Ministerului Afacerilor Interne în combaterea infracționalității pentru că acest fenomen criminogen se manifestă prin forme agresive. Ministerul Afacerilor Interne are reacții unitare, structurate și eficiente. Vă comunicăm că avem planuri comune de acțiune cu alte instituții, strategii țintite pe grupurile infracționale.  

 Cetățenii onești nu trebuie să se teamă, suntem o țară sigură în ceea ce privește ordinea publică. Autoritățile statului cu atribuții în gestionarea siguranței cetățeanului trebuie să aibă maturitatea, înțelepciunea și profesionalismul pentru ca toți cetățenii acestei țări să se simtă în siguranță. Încă de la începutul mandatului am spus că am toleranță zero față de încălcarea legii, față de vreun angajat al nostru care nu a înțeles până acum de care partea a baricadei se află. Guvernul României face eforturi mari ca în această perioadă limitată ca resurse să asigure mijloace tehnice necesare și echipamentul potrivit, dar și contextul legislativ pentru ca fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne, în special cei din zona operativă, să se simtă protejați și să acționeze pentru ca legea să fie respectată pe stradă, în case și în întreaga Românie. Vă asigur încă odată că orice cetățean care încalcă legea va suporta rigorile ei, iar cetățenii cinstiți vor fi protejați. Ne dorim cu toții o țară normală, în care să ne creștem copiii în siguranță, în care să nu ne fie frică să ieșim pe stradă. Sunt convins că împreună vom reuși să avem o României sigură și așa să o predăm generațiilor următoare. Am un mesaj pentru clanuri, interlopi și răufăcători: «Suntem cu ochii pe voi!», a declarat Marcel Vela.

De curând, Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat primele 100 pistoale ale programului de dotare a Poliţiei Naţionale cu armament nou, pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la ROMARM. Planul țintă al MAI este  ca în următoarele două luni toţi poliţiştii vor fi dotaţi cu pistoale Beretta.

Diana Apetrei

Lasă un răspuns