Mâine, 7 iunie, este ultima zi de înscriere la clasa pregătitoare, etapa a II-a

Mâine, 7 iunie, este ultima zi de înscriere la clasa pregătitoare, etapa a II-a
Mâine, 7 iunie, este ultima zi de înscriere la clasa pregătitoare, etapa a II-a. Amintim că înscrierile pentru această etapă au început din 31 mai. Cererea-tip poate fi completată online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor.

Cererea-tip a fost publicată de Ministerul Educației. Completarea online poate fi făcută pe site-ul dedicat al Ministerului Educației, inscriere.edu.ro.

Articolul 24 alin. (1) din metodologia de înscriere stabilește că părinții copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ; în prima etapă de înscriere sau care nu au participat la această etapă; completează o nouă cerere-tip de înscriere în cea de-a doua etapă, pentru locurile disponibile.

„În cererea-tip de înscriere pentru etapa a doua, părinții completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile”, prevede art. 24 alin. (3) din metodologie.

A doua etapă de înscriere în învățământul primar :

31 mai – 7 iunie 2022: Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

8 iunie  – 9 iunie 2022: Procesarea la nivelul unităților de învățământ a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale  și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile;

Completarea în aplicația informatică a datelor din cererile-tip de înscriere pentru candidații înscriși în această etapă.

Citește și : Bacalaureat 2022. Azi, 6 iunie, încep probele de competențe lingvistice

10 iunie 2022: Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

1 septembrie –  8 septembrie 2022: Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a  cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: