Lăsați tineretul să vină la fotbal!

Lăsați tineretul să vină la fotbal!

Situația fotbalului românesc și implicit cel județean a fost una deosebită în ultima perioadă datorită pandemiei.

Tinerii județului Caraș-Severin au posibilitatea să facă mișcare, ne referim la nivel de fotbal amator, prin participarea în cadrul echipelor din liga a IV-a sau a V-a. Ultimul segment se referă în special la tinerii din mediul rural.

Campionatul ligii a V-a ediția 2019-2020 a fost unul organizat cu un  număr de 12 echipe la start, majoritatea din zona Oravița.

Unul dintre modelele de organizare a unui echipe a venit din partea lui Sebastian Ciorângă, reprezentantul echipelor de liga a V-a în Comitetul Executiv al AJF Caraș-Severin. Sebastian este liderul echipei Voința Răcășdia și este un model de cum se gestionează situația într-o comună, la nivel de fotbal  amator sau juvenil.

„Tineretul trebuie să facă mișcare, este în beneficiul lor, pentru sănătate, apoi se vor forma ca oameni într-o comunitate. Frumos ar fi ca toate acestea să vină din inimă, de la sine.  Din păcate, trebuie să o spun, tineretul trebuie și împins de la spate. Sunt oameni dedicați în fiecare comună care iubesc fotbalul și ei pot canaliza copiii către fotbal.

Atâta timp cât există fotbalul în comunitate, tineretul vine la teren și poate să-i placă fotbalul sau nu. Ei bine, dacă în comuna respectivă nu este fotbal, tineretul nu are la ce să se uite și nimeni nu poate să evalueze situația, dacă le place copiilor fotbalul sau nu! Bun, aici poate interveni decisiv cei din conducerea primăriei comunei, dacă vrea să se facă ceva pentru tineret!” – Sebastian Ciorângă- AS Voința Răcășdia

Sebastian Ciorângă a dat și un exemplu semnificativ cu acțiunile de atragere a tineretului către fotbal ce le-a inițiat la Răcășdia.

„Echipa noastră a venit cu o idee de a atrage tineretul la stadion. Am făcut o tombolă cu premii pentru copii, în pauza unui meci de acasă a Voinței Răcășdia! Am mers în școli, am împărțit biletele de tombolă și duminică la meci am dat cinci premii, câte o minge!

Au fost premiați primii cinci copii de la școală! Practic, vroiam să facem ceva organizat pentru ca toți copii școlii să aibe câte o minge și să vină la fotbal.

Am rugat profesorii de la școală, să continue peste două săptămâni acțiunea, să împartă ei biletele de tombolă și să aducă copii la stadion. Din păcate nu s-a mai continuat proiectul nostru! Fără comentarii!”

Lupu Silviu este managerul ligii a V-a din cadrul Comisiei de Competiții a AJF Caraș-Severin și a prezentat la rândul lui, intențiile forului fotbalistic.

”Noi ca asociație de fotbal am atras întotdeauna tineretul către acest sport minunat. Acolo unde s-au găsit oameni dedicați s-au făcut lucruri frumoase. Trebuie să remarc faptul, că acolo unde sunt oameni dedicați s-a făcut treabă pentru comunitate, la Răcășdia, Ocna de Fier, Dognecea, Ciclova Română, Șoșdea, Ramna, Rafnic, Surduc, Măureni sau Gherteniș.

Noi invităm toate comunitățile din județ să facă pasul către acest sport și doresc să remarc situația celor de la Nera Bogodinț, care sunt exemplu de cum să te dedici fotbalului! Reiterez faptul că termenul de înscriere în campionat este de 28 august 2020, iar porțile AJF-ului sunt deschise pentru toată lumea”, a spus Silviu Lupu.      

Lasă un răspuns