„Las că merge și așa” … nu mai merge la Cărbunari!

„Las că merge și așa” … nu mai merge la Cărbunari!

Nu puține sunt localitățile județului în care lucrurile au trenat de ani de zile și culmea sub administrarea unor primari  cu mandate grele în spate. Bunul simț al administrației locale spune că dacă ai ”abuzat” de încrederea oamenilor cel mult două mandate și nu ai realizat nimic, mergi acasă și te … culci! Acasă sau chiar la o „bază de agrement” pe care o vom prezenta în rândurile de mai jos. 

Este și situația sesizată de locuitorii localității Știnăpari, care au prezentat trei dintre ”realizările” primarul comunei Cărbunari, Ghiță Prăsnescu. 

Este vorba de starea drumului  județean DJ 571  Ciuchici – Cărbunari, Drumul Groazei  cum îl eticheta chiar primarul Ghiță Prăsnescu pe pagina proprie de socializare în 7 septembrie 2017.

Ba chiar aveam să apreciem tonul categoric pe care actualul primar l-a abordat în relația cu șeful lui de la județ, Silviu Hurduzeu.

 „Rusine Domnule Silviu Hurduzeu,demisionati din funcția de Presedinte al Consiliului Judetean Caras-Severin. Altfel aduceți o proasta imagine PSD-ului.”, a spus-o cu subiect și predicat în 2017, dar mai ales  cu năduf, Ghiță Prăsnescu, un adevărat Nostradamus politic al județului Caraș-Severin. Nimic nou sub soare și nimic mai adevărat, lucru dovedit din evoluția ulterioară a gestionării administrative județene. Nu știm cum s-a terminat toată ”disidența” edilului, cert este că Silviu Hurduzeu nu i-a ascultat sfatul mai vârstnicului coleg, este tot în funcție și în anul 2020, iar „drumul groazei” arată mai rău ca niciodată.

 Nu este greu de intuit cine pe cine a urecheat în final, mai ales că edilului rebel i s-a transmit și amical un mesaj public Te joci cu focul Ghiță !!!”. Deh, de-ale pesediștilor, nu este treaba noastră!

Vreți să știți cum arată drumul în prezent?! Priviți și vă minunați!

Treaba noastră și a cetățenilor comunei Cărbunari este că au asistat cu tristețe și la două „perle adminstrative locale”.

Este vorba de un loc de joacă amenajat și care a ajuns astăzi în stare avansată de degradare, în care cel mult poți să-i înveți pe cei mai micuți dintre noi, ele mai eficiente tehnici de supraviețuire .. în junglă!

Gurile rele spun că linghișpirul funcționează ca … neuns, dar ce mai contează, ”merge și așa”, cu scârțâit,  în mijlocul ierbii netunse! Important este să meargă, roata să se învârtă!  

Dacă credeți că le-ași văzut pe toate, vă înșelați… Pe 13 septembrie 2017, același primar al comunei Cărbunari se lăuda cu construirea unui loc de agrement în ceea ce localnicii numesc ”Boiștea mică”.

Mare adevăr a grăit edilul, pentru că bazinul construit la margine de pădure s-a dovedit ulterior un loc perfect de adăpat jivinele sălbatice. O investiție de un miliard de lei fără nici o utilitate, fără autorizație de construcție pentru un banal bazin care nici măcar nu ține apa, construit din bugetul local și în care nu odată s-au descoperit ”mortăciuni”, animăluțe sălbatice care au fost prea pofticioase să se răcorească.  

 Să nu credeți că în anul de grație 2020,  scumpa „bază de agrement” arată mult mai bine decât în 2017. S-a  mai pus o gresie, un gard, dar bazinul este degradat, iar apa are mult deșeu în ea provenind și de la frunzele căzute de la copacii din apropiere.

Pentru aceste ”mărețe realizări” actualul edil ar trebui să-și ia concediu de relaxare timp de patru ani chiar la „baza de agrement” și să se lase locul tinerilor în administrația locală,  cei care pot și doresc să facă din locurile natale un paradis turistic!

SORIN OȘAN   

2 thoughts on “„Las că merge și așa” … nu mai merge la Cărbunari!

Lasă un răspuns