Kola-Kariola-ONG:‘’Vreau să-i mulțumesc domnului Marcel Vela! Dacă nu se implica, această cățelușă nu ar fi ajuns în timp record la București, iar salvarea ei nu era posibilă!’’

Kola-Kariola-ONG:‘’Vreau să-i mulțumesc domnului Marcel Vela! Dacă nu se implica, această cățelușă nu ar fi ajuns în timp record la București, iar salvarea ei nu era posibilă!’’
Kola-Kariola-ONG: ”Vreau să-i mulțumesc domnului Marcel Vela! Dacă nu se implica, această cațelușă nu ar fi ajuns în timp record la București, iar salvarea ei nu era posibilă!’’
Așa începea povestea salvării cățelușei cu limba smulsă, Marta, din Moldova-Nouă descoperită de un om bun la suflet care a transmis un S.O.S. pentru viața ei… Prin aceste suflete nevinovate Dumnezeu se uită în inima oamenilor!
Kola
Există și oameni politici care ne dezvăluie culoarea sufletului lor, nu doar culoarea politică. Gesturile care ne definesc- ne dezvăluie personalitatea și culoarea sufletului -pornesc din inimă.
Într-o perioadă când lumea pare că și-a pierdut umanitatea, compasiunea și busola, viața noastră alternează între știri de breaking-news și divertisment de can-can. Parcă tot ceea ce ne făcea fericiți cândva se topește sub arșița ignoranței… este secetă de Frumos… la izvoarele lacrimilor stau grijile de zi cu zi ce ne îndepărtează de emoția bunătății…
Simplitatea și firescul se pierd în cearcănele uitării. Din când în când parcă prind viață și pătrund în noi printr-un freamăt de emoție.
Dintre toate știrile, ce seamănă cu un copy-paste bastard al presei care încearcă să câștige o cursă inexistentă, mai găsim povești simple și adevărate care vorbesc despre noi, despre semenii noștri și despre necuvântătoarele din jurul nostru.
Dacă ar fi să facem o Revistă a Presei cu postările oamenilor politici pe facebook sau Instagram, într-o proporție covârșitoare am face insolație din cauza arșiței de subiecte preluate, seci și depersonalizate, având drept temă – nici o temă.Comunicarea majorității clasei politice este fără destinatar…
Citește și: Poliția Animalelor înființată de fostul ministru M.A.I.- Marcel Vela-salvează viețile necuvântătoarelor!
Totuși, excepția întărește regula… Aș putea spune simplu: Există și oameni politici care ne dezvăluie culoarea sufletului lor, nu doar culoarea politică.
Cariera construită în ani, personalitatea și caracterul sunt cele ce le oferă veridicitatea firească pentru a ajunge la destinatar.
În toată activitatea sa politică, președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, a dovedit un firesc ce l-a ținut aproape de oameni. A ieșit din rând prin această trăsătură de caracter fie că a fost primar, prefect, parlamentar sau ministru. Și-a asumat un cod al onoarei în care mulți dintre noi ne-am regăsit.
Dintre toate acestea, aș aminti astăzi de Poliția Animalelor înființată de fostul ministru M.A.I. ale cărei efecte juridice  salvează viețile necuvântătoarelor!
Kola
Multe animale maltratate sau   părăsite  au fost salvate de la moarte, mulți conaționali iubitori de animale au văzut, în sfârșit, că se face dreptate pentru aceste suflete care ne iubesc necondiționat.
Kola-Kariola, organizație non-guvernamentală, în ultima sa postare pe facebook, mulțumește senatorului cărășean pentru faptul că împreună au mai salvat o viață. Acuma a venit rândul cățelușei Marta căreia niște bipezi i-au smuls limba…
”Cu toate că am căutat în toată lumea cazuri similare nu am mai găsit nicăieri un alt caz care să poată trăi fără nici măcar o bucățică din limbă. Marta are limba smulsă în totalitate! Acest lucru o face pe Marta unică, atât și pe noi ca asociație, pe dr. Lucian Rugină care oricum este The Best Vet pentru intervențiile chirurgicale, cât și toată echipa de la Clinica Veterinară. Aceștia sunt cei care au trecut-o pe Marta printr-o intervenție de urgență cu anestezie generală… având în vedere că avea un organism extrem de slăbit și alte 2 intervenții înainte! Dumnezeu să fie cu toate aceste animale, cu noi, cu medicii, cu voi!
Nu în ultimul rând vreau să-i mulțumesc domnului Marcel Vela pentru că dacă dumnealui nu se implica în acest caz, această cațelușă nu ar fi ajuns în timp record la București, iar salvarea ei nu era posibilă!’’scriu cei de la ONG pe pagina lor de socializare.
Desigur că cititorii au primit cu bucurie mesajul:
‘’Respect tuturor celor implicați, munca fizică, stresul și investiția în acest caz. Unul care se credea pierdut… a avut un final fericit. Totul a fost un succes. Împlinirea sufletească și- a făcut loc la fiecare din cei care au depus efort. Nici Marta nu s-a dat bătută, a luptat pentru viața ei…’’scrie unul din cei peste 10.000 de urmăritori ai paginii oficiale de facebook Marcel Vela.
La rândul său, liberalul de cursă lungă, își exprimă bucuria firească:
‘’FELICITĂRI și un sincer MULȚUMESC, din tot sufletul, pentru domnul Marius Chirca, Kola Kariola, personalului medical și tuturor celor cu inimă mare. Acelora care au fost parte în această minune… Dumnezeu lucrează prin oameni. Face minuni doar prin oameni minunați! Când salvezi o viață, salvezi o lume întreagă!#Respect!‘’
Dealtfel, de Ziua Internațională a Prieteniei, 30 iulie, senatorul a primit sute de mesaje de la iubitorii de animale. Acest fapt l-a emoționat puternic. A pus o inimă din pozele prietenilor necuvântători primite cu textul :
‘’Să vă bucurați cât mai mult de compania lor și să aveți grijă de ei, pentru că prietenii necuvântători vă iubesc necondiționat!’’
Gesturi firești, lipsa de ipocrizie și dragostea pentru viață, leagă prietenii și dialoguri ieșite din tiparele cotidianului între politician și societatea civilă.
Faptele frumoase aduc protecție și respect pentru fiecare formă de viață. Prin aceste suflete nevinovate Dumnezeu se uită în inima oamenilor!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: