Ion Marcel Vela: „Dragi colegi, astăzi este ziua noastră, a tuturor liberalilor!”

Ion Marcel Vela: „Dragi colegi, astăzi este ziua noastră, a tuturor liberalilor!”

Ion Marcel Vela: „Dragi colegi, astăzi este ziua noastră, a tuturor liberalilor!”

Să ne reamintim că Partidul Național Liberal (abreviat PNL) a fost primul partid politic istoric din România, o forță politică importantă de la formarea acestuia pe 24 mai 1875 în Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești, până astăzi când este cel mai vechi partid din Uniunea Europeană.
PNL a avut un rol activ în formarea Marii Uniri de la 1918, în elaborarea primei Constituții a României și în prima modernizare a țării din perioada interbelică. A avut un rol determinant pe scena politică până la finalul celui De-al Doilea Război Mondial, după care a fost interzis în perioada comunistă, iar apoi, odată cu reînființarea sa după Revoluția din Decembrie 1989 a fost parte în eforturile României pentru reintegrarea europeană și în structurile de apărare Nord-Atlantice.
Citește și: Liderul PNL CS, Ion Marcel Vela salută seniorii de ziua lor!
Totodată, Partidul National Liberal a generat a doua mare modernizare a României în perioadele cât a participat la guvernare și în mod special prin programul PNL “Anghel Saligny” lansat de către PNL și prim ministrul liberal Nicolae Ionel Ciucă.
Ca președinte al filialei PNL Caras-Severin vreau să vă mulțumesc și să vă felicit pe toți liberalii și pe fiecare în parte și să vă reamintesc ce spunea unul dintre ctitorii acestui partid, premierul Marii Uniri, Ion I.C. Brătianu:
„Politica îţi poate da din când în când satisfacţii şi onoruri, dar pentru un om iubitor de ţară şi conştient de răspunderile sale, politica este un şir neîntrerupt de griji şi jertfe, un drum pe care eşti sortit să culegi mai multă nedreptate decât răsplată,(…).
Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dvs., nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi”.
Vă mulțumesc și vă doresc putere de muncă și sănătate!
Rămânem solidari cu poporul român și principiile PNL.
La mulți ani, dragi liberali!
Președinte PNL Caraș-Severin,
Ion Marcel Vela
La mulți ani Partidului Național Liberal!
(Comandat de PNL Filiala Caras-Severin. Codul unic al Autorității Electorale Permanente pentru mandatarul financiar coordonator: 21240015)
(PE)

Lasă un răspuns