Ioan Popa: „Îi rog pe reșițeni să facă distincție între bine și rău”

Ioan Popa: „Îi rog pe reșițeni să facă distincție între bine și rău”

ADVERTORIAL: PNL Reșița a pus accent în această campanie electorală pe noțiunea de echipă. Candidatul la fotoliul de primar al Reșiței, Ioan Popa, actualul primar în funcție, le cere reșițenilor să dea credit și echipei care se află în spatele său.

„Dacă nu am o majoritate, eu, ca primar, nu însemn nimic!”

Experiențele neplăcute din mandatul de primar al lui Nelu Popa din legislatura 2016-2020, create de o opoziție montată să blocheze proiectele edilului-șef, l-au făcut pe acesta să întărească echipa de la Consiliul Local propusă electoratului reșițean. A adus în rândurile acesteia suflu nou, proaspăt, oameni care, la fel ca și actualii consilieri locali PNL, și-au dovedit expertiza și au performat profesional. A făcut asta și pentru a-i provoca pe reșițenii care-i apreciază activitatea administrativă din ultimii patru ani să-i voteze și lista de consilieri.

„Sper să fac un scor electoral bun, dar înainte de asta îi rog pe reșițeni să-mi voteze și lista de consilieri. Vreau să le transmit pe această cale că, în primii doi ani de mandat, am avut mari probleme în a face achiziții, a face concesiuni, a demara proiecte de anvergură. Am mare nevoie de o majoritate în Consiliul Local! Poate unii nu știu, dar primarul este ca un director executiv la o companie. Primarul propune și consilierii locali votează dacă sunt de acord sau nu să se facă anumite lucruri. Dacă nu am o majoritate, eu, ca primar, nu însemn nimic! Sunt captiv în mâinile dușmanului! Spun asta pentru că votul în forul legislativ este unul eminamente politic. Nu se ține cont de jurământul și noțiunea de ales local, și anume aceea de a fi în slujba comunității, de a vota în interesul cetățeanului”, sunt argumentele candidatului PNL la fotoliul de primar al Reșiței pentru următorii patru ani, Nelu Popa.

Șase luni de negociere surdă, soldată cu un eșec!

Primarul Reșiței are și exemple concrete din primul său mandat. Este vorba de tergiversarea proiectului cu tramvaiul, care va aduce Reșiței aproape 100 de milioane de euro, o hotărâre care nu a fost adoptată de forul deliberativ până ce Nelu Popa nu a „onorat” cerințele social-democraților din Consiliul Local, respectiv cedarea unei funcții de viceprimar în schimbul votului pentru achiziționarea depoului de tramvaie.

„Vă amintiți probabil episodul depoului de tramvaie. Fosta administrație a vândut depoul în 2011, s-a scăpat de el. Le-am zis: «Oameni buni, trebuie să-l luăm înapoi ca să facem proiectul de tramvai!». Șase luni de zile a durat această negociere surdă, care s-a soldat cu un eșec. Până când nu am dat PSD-ului un viceprimar, n-am reușit să trec acest proiect de hotărâre prin Consiliul Local. Deși le-am spus: «Oameni buni, este eligibil pe fonduri europene și banii pe care îi dăm pe depou îi vom recupera!» Și i-am recuperat integral! Deci noi, practic, ne-am adus depoul înapoi fără să ne coste nimic!

Nu vreau să repetăm această situație aberantă, această absurditate în mandatul 2020-2024. Tocmai de aceea, îi rog pe reșițeni, dacă pun ștampila pe mine și au încredere în mine, să pună ștampila și pe Partidul Național Liberal, pe colegii mei consilieri, pentru că venim cu o echipă integră și nu are cineva ce să reproșeze candidaților propuși pe lista de la Consiliul Local. Sunt oameni extraordinari, atât cei care mi-au fost aproape în acest mandat, cât și cei care mi s-au alăturat”, este îndemnul președintelui PNL Reșița, Ioan Popa.

Primarul Reșiței le mai dă un argument reșițenilor. Să nu-i privească pe toți politicienii din perspectiva percepției din ultimii ani a clasei politice. Mai sunt și excepții și ele pot deveni majoritare în viitor. Totodată, Nelu Popa este convins că Reșița poate deveni un exemplu pentru alte comunități, iar modul de a face politică pe care l-a imprimat echipei poate fi benefic pentru societate.

„Îi rog pe reșițeni să facă distincție între bine și rău”

Consider că avem o echipă care merită votată. Și aș mai spune ceva: știu că, în general, românii urăsc politica, știu că românii urăsc politicienii, știu că românii spun că politicienii sunt niște escroci, niște hoți, au venit cu buzunarele goale și le-au umplut după fiecare mandat. Această perspectivă este, din punctul meu de vedere, incorectă. Cred că și Ilie Bolojan a convins, Hava, la Alba Iulia, a convins, Emil Boc, la Cluj, a convins și de aceea nu este bine să judecăm la grămadă și să-i punem într-un pachet pe toți, pentru că există și politicieni care își dedică cunoștințele și resursele pentru binele comunității. De aceea, dacă am reușit să-i conving pe reșițeni în acești patru ani de mandat, îi rog să facă distincție între bine și rău, între competență și incompetență, între performanță și eșec și să-mi dea majoritatea în Consiliul Local pentru a putea continua ceea ce am început, împreună, în 2016. Am demonstrat că se poate și îmi doresc ca în 2024 să fim un exemplu de bune practici și pentru alte comunități, a concluzionat candidatul la funcția de primar al Reșiței din partea PNL, Nelu Popa.

Biroul de presă al PNL Reșița

 

Lasă un răspuns