Învățământ exclusiv on-line, începând de azi!

Noile restricții impuse de Guvern afectează și elevii din Caraș-Severin. De astăzi, peste 36.000 de elevi vor studia exclusiv on-line, indiferent de gradul de incidență al infectărilor din localitățile în care locuiesc.

Potrivit ultimei actualizări a Inspectoratului Școlar, la începutul lunii septembrie erau cuprinși într-o formă de învățământ primar, gimnazial și liceal 36.344 de elevi. Dintre aceștia, 3509 nu au acces la internet, iar 4271 nu au niciun fel de dispozitiv.

Despre posibilitatea accesului la învățământul on-line a copiilor cărășeni, Carina Pristavu, Inspector Școlar General, a afirmat: „Urmează ca în cursul acestei luni să primim de la minister un număr de peste 3.900 de tablete pentru elevii din județul Caraș-Severin. Tot în această lună, până la finele lui noiembrie sperăm noi ca prin achiziții pe care le derulăm la nivelul Inspectoratului Școlar să mai cumpărăm până la 2.000 de dispozitive pentru elevii care nu au niciun fel de echipament, nu dispun nici de echipamente și nici de conectivitate. Acestea vor fi livrate elevilor pe baza unor criterii în sensul în care vor beneficia cei care provin din familii dezavantajate, familii monoparentale cu mai mulți copii, familii care se încadrează la sumele alocate prin EURO 200. Aceștia vor fi primii beneficiari“.

foto: Carina Pristavu

În ceea ce privește susținerea tezelor în acest semestru, rezultatele în Caraș-Severin a unui chestionar desfășurat la nivel național arată că 50% dintre cadrele didactice, aproape 73% dintre părinți și peste 76% dintre elevi consideră că acestea nu sunt oportune.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns