Brian Filimon: „Măureni este o parte din mine”

Filimon Brian este primarul comunei Măureni si este unul dintre cei mai tineri edili din judetul Caras-Severin, fiind născut pe data de 9 februarie 1986, la Resita.

GCS: Domnule primar, Măureniul a inflorit pe harta județului Caras-Severin

F.B.: Este o plăcere să vorbesc la liber despre comuna mea, Măureni care este o parte din mine. Este comuna in care am copilărit, eu fiind născut la Resița, asemeni părinților mei. Mama este de etnie germană si tata este bănățean, chiar din comuna Măureni. Eu am ajuns la cârma comunei Măureni pentru că nimic nu este întâmplător în viață și așa a vrut bunul Dumnezeu. Am fost și sunt încă dascăl, deoarece am postul de titular și am predat copiilor timp de 8 ani în comuna propriu-zisă și satul Șoșdea.  Așa am simțit pulsul tinerilor din comună, că doresc schimbare și eram ferm convins că eu și echipa mea putem face schimbarea în bine a lucrurilor. În acești patru ani de mandat, spre satisfacția mea și fără falsă modestie, arată acest lucru că am dat curs dorințelor și doleanțelor oamenilor din comună. Am dat tot ceea ce am putut pentru comunitate și asta este fericirea mea, să vorbesc cu plăcere despre proiectele echipei mele. În fiecare seară, înainte de culcare, am conștiința impacată că am obținut maxim de situație pe fiecare în parte, pe fiecare proiect. Îmi doresc perfecțiune, sunt un luptător, așa cum am învățat de la sport, să fiu ordonat, disciplinat și să câștig mereu. Îmi doresc să dau totul pentru comuna Măureni și satul Șoșdea. Nu a fost o seară  din cei patru ani de zile în care să nu-mi fac o analiză pertinentă din ce am făcut peste zi, chiar dacă familia mi-a reproșat uneori că pun prea mult la suflet, la orice nerealizare de moment și-mi sacrific chiar sănătatea. Concluzia este foarte clară, atunci când cârmuiești o comună sau un oraș, județ, nu contează cât de mare este  forma administrativă, și pui suflet  în ceea ce faci, atunci lucrurile ies bine. Familia mea este comuna Măureni, satul Șoșdea, împreună cu echipa mea de la primărie și consilierii, am făcut lucruri frumoase pentru Măureni. Sunt bucuros că am pus împreună Măureniul pe harta pozitivă a lucrurilor bune din județ și dorința mea este ca Măureni și Șoșdea să devină cele mai frumoase din județ, din toată această zonă de crustă.  

GCS: Ați dovedit că sunteți un primar implicat 100%, cum se spune mai nou. Câteva dintre proiectele comunei și implicarea dumneavoastră în problemele pe care le au locuitorii cu distribuitorul de energie electrică – Enel.  

F.B.: Mie așa îmi place să cred că sunt implicat 100%, dar despre asta pot vorbi doar cetățenii comunei. Proiectele sunt legate de dezvoltarea educației, de construirea unei grădinițe noi în satul Șoșdea, inceperea construcției unei baze sportive cu teren sintetic redus, cu tribună, cu vestiare și nocturnă la Măureni, demararea construcției unui nou dispensar medical cu cinci cabinete, pe partea medicală, reabilitarea vechiului cabinet medical, aducerea unui stomatolog și modernizarea unui cabinet stomatologic în comuna Măureni, dezvoltarea unei insfrastructuri de 9 kilometri de asfalt, podete și rigole pe străzile secundare în Măureni și Șoșdea! Legătura dintre județele Timiș și Caraș, partea mea de 3 kilometri asfalt pe drumul dintre Șoșdea și Tormac, transport comun Șoșdea-Reșita, imediat ce am ajuns la primărie și asta pentru că șoșdenii mergeau pe jos de acasă pană la gara Măureni, schimbarea totală a iluminatului public la Șoșdea și Măureni, realizarea finală a unui proiect de suflet în Măureni, construirea catedralei din comuna Măureni. Schimbarea pieței și fațadei din zona centrală, parcare auto în zona primăriei, dezvoltarea și reabilitarea căminului cultural. Sunt mai multe proiecte pe care le-am făcut împreună cu cetățenii și pe care dorim să le facem pentru că lista va continua cu siguranță pentru viitorul comunei.

Despre ieșirea mea și a domnului viceprimar în stradă, împotriva Enelului, am demonstrat încă odată că suntem alături de doleanțele oamenilor, nu ieșim niciodată de decor. Din păcate, nu am găsit încă rezolvare în această problemă, nu vedem luminița de la capătul tunelului. Nu este posibil așa ceva, consider că este o problemă națională. Nu știu ce este în spatele acestei companii, acestui italian care conduce firma, pentru că se întamplă lucruri care nu sunt normale. Costul abonamentelor sunt mari, chiar foarte mari și răspunsul ofertei lasă foarte mult de dorit. Pe lângă asta, ne mai și creează multe probleme această companie. Cred că în viitorul apropiat, oamenii trebuie să tragă un semnal de alarmă pentru că această companie să-și schimbe întru totul  atitudinea. Curentul pică des, sunt șocuri de curent, au ars electrocasnicele a 50 de familii și așa mai departe. Nu am personal treabă cu nimeni, cu cei care conduc această zonă Enel din Bocșa sau Reșița, însă problemele sunt vizibile pentru toate comunele din zonă, nu numai pentru Măureni.

 

2 thoughts on “Brian Filimon: „Măureni este o parte din mine”

Lasă un răspuns