In Grecia se intră doar cu testul PCR!

In Grecia se intră doar cu testul PCR!

Guvernul elen, întrunit azi in ședință de urgență, a decis noi măsuri de combatere a epidemiei cu noul Coronavirus care îi privesc pe turiștii străini. Începând de marți, 14 Iulie, vor fi lăsați sa între în țară doar turiștii care prezintă un test PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte, cu rezultat negativ.

 Acest plan cu noile măsuri a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Stelios Petsas.

Stelios Petsas.

 “Dintre cele 31.169 de teste efectuate la intrarea în țară în perioada 1-6 Iulie, doar 100 de cazuri au fost depistate pozitive, adică 0,3%. Situația este sub control, dar principalele probleme provin de la frontierele terestre cu alte țări din Balcani, unde tendința este în creștere și există un risc major de cazuri importate”, a precizat oficialul grec.

 Grecia e una dintre țările cu cele mai puține Infecții din UE, grație unor măsuri stricte de restrângere a libertății de mișcare pe teritoriul sau.

 Guvernul elen s a întrunit azi  in ședința de urgentă după ce numărul de cazuri COVID a crescut in ultimele zile. 29 de turiști romani și bulgari au fost depistați pozitiv in 24 de ore după testările de la vama Kulata.

SORIN  OȘAN

Lasă un răspuns