Ia uite cine vorbește! …  

Ia uite cine vorbește! …  

Nu puține au fost cazurile în politica Banatului Montan, când politicienii sau reprezentanții județului Caraș-Severin în Parlamentul  României  își aminteau cu emoție  de originile lor cărășene, bineînțeles, cei care le aveau, și asta  tocmai în prag de alegeri.

Sorin Grindeanu apare și el  în Caraș-Severin numai în preajma alegerilor, își aduce aminte de originile cărășene, cu toate că a fost adoptat de Timișoara,  în schimb uită să mai spună că în perioada cât a fost prim-ministru nu prea a ajutat județul natal!

Sorin Grindeanu să nu uite însă că, în timpul mandatului lui guvernul a aprobat celebra Ordonanță de Urgență 13/2017 de modificare a Codului Penal și a celui de procedură penală, două modificări prin care practic amnistia și grația o categorie largă de infracțiuni, lucru de care ar fi beneficiat la acel moment și destui dintre oficialii PSD, inclusiv Liviu Dragnea, șeful partidului aflat atunci la guvernare, în ianuarie 2017.

foto: digi.ro

Același Sorin Grindeanu a reușit performanța să-i „supere” chiar pe ai lui și să devină primul premier din istoria lumii politice a cărui guvern a ajuns să fie ”dat jos”, prin moțiunea de cenzură inițiată de propriul partid. Ne aducem aminte de faze gen Benny Hill, în care mulți miniștrii al propriului guvern solicitau să nu mai  facă parte din echipa guvernului Sorin Grindeanu.

foto: gov.ro

Gestul de simpatie al românilor  pe care Sorin Grindeanu l-a câștigat pentru  „disidența”  în fața lui Liviu Dragnea avea să fie anulat, atunci când ex-premierul caransebeșeano-timișean a acceptat instant postul de director general la ANCOM.  A fost o opțiune pe care românii au taxat-o imediat și au considerat-o un târg ieftin pentru ex-premier, iar cireașa de pe tort al fost pusă chiar de mâna lui Grindeanu, de altfel un elev olimpic în educația lui, care a considerat că trebuie să fie consiliat în activitatea managerială de persoane precoce fără absolut nici o experiență în domeniu.

O dovadă în plus, că Sorin Grindeanu preferă locul călduț la o instituție de stat este și faptul că recent a evitat elegant, ce-i drept, oferta PSD Timiș de a reveni „acasă” la Timișoara și a considerat că are timp berechet pentru semnarea unei banale adeziuni la partidul care a schimbat 100 de miniștri în perioada de doi ani de zile cât a fost la guvernare. Un partid care mai are și tupeul să dea lecții și să vorbească de eficiența actului decizional!

Romeo Dunca este candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin și  a ținut să-i răspundă ex-premierului  PSD gugulan, arătându-i cu subiect și predicat lui Sorin Grindeanu  că nu este în postura să-i dea lecții de viață, dar mai ales de  management.

 „D-le Grindeanu, dacă ați fi intrat la biroul firmei de pe centură nu m-ați fi găsit. De obicei stau la Muntele Mic. Și acolo am construit și acolo plătesc taxe...

De fapt în ultimii ani am stat mai mult în județul Caraș-Severin decât în Timiș. Dar ce e mai important, este că aici am adus toți banii pe care timp de 25 de ani i-am făcut la Timișoara.

Iar dacă veți veni să stați mai mult în Caraș-Severin nu va fi mare lucru pentru acest județ. Deoarece cu siguranță veți găsi o soluție ca venitul dumneavoastră  lunar să fie plătit tot de bugetul țării. Adică veți deveni o cheltuială suplimentară pentru el.

Sau veți  sta pe ajutorul de la tata? Care la fel  e tot pe stat de plată de data asta la CJ Caraș-Severin.

Din câte am înțeles dânsul pe postul tolerat de Hurduzeu e cel care, la departamentul cultură de la CJ, aprobă cheltuielile județului pentru evenimente culturale. Și care în acest an, de exemplu, nu a dat nimic festivalului cu renume mondial de la Gărâna. Deși se laudă cu acesta pe pliante, consiliul județean îl lasă pe săracul Marius Giura să se descurce cu cheltuielile organizatorice cum poate ști el…

Încă ceva. Cabana nu e la Muntele Mic . E undeva pe Brusturu. Dar nu contează. De obicei, dvs domnilor din PSD vorbiți de multe ori neinformati.

Cât despre asocierea CJ cu una din firmele mele e adevărat, dar și aici actualul Președinte Hurduzeu pe care îl lăudați a făcut-o de oaie.  Nu a onorat clauzele și mi-a făcut o pagubă de vreo    100 000 ron. Controlul pentru returnarea de TVA plătit în plus la stat mi-a tăiat taxa adăugată la factura de storno pe care am făcut-o, deoarece CJ nu a onorat obligația din contract. Inspectorul mi-a sugerat să dau în judecată instituția cărășană fiind sigur că voi câștiga.

Prostiile care se fac în administrarea județului fac parte din motivele pentru care am hotărât să candidez.

Să câștig și să schimb.

Eu pot suporta astfel de incompetențe, dar alți investitori mai mici pot ajunge in faliment după astfel de practici de proastă administrație”, a spus Romeo Dunca pe propria pagină de socializare. 

Nimic mai adevărat!

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns