Handbaliștii de la CSM Reșița pregătiți de start! Pe 15 septembrie – Turneul  de la Sfântul Gheorghe!

Handbaliștii de la CSM Reșița pregătiți de start! Pe 15 septembrie – Turneul  de la Sfântul Gheorghe!

Echipe din handbal  CSM Reșița se pregătește de startul Liga Zimbrilor, prima scenă a handbalului masculin din România. Startul de campionat al Ligii Naționale de handbal masculin se va pe data de 15 septembrie, după un format atipic adaptat la cerințele de prevenirii a răspândirii pandemiei.

Toate cele 16 echipe participante în campionat sunt convocate pe perioada a trei zile, 16 – 17 septembrie 2020, la sala „Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe, unde fiecare echipă își va disputa meciurile programate în primele trei etape, cu câte un meci pe zi. CSM Reșița va întâlni în prima zi a turneului pe CSM Focșani 2007, în cea de a doua zi pe CSM București și în ultima zi a turneului –campionat, pe HC Dobrogea Sud Constanța.   

„Începutul campionatului va avea loc în 15, 16 și 17 septembrie, la Sfântul Gheorghe sub formă de turneu.  Se știa din timp programul campionatului, acum s-a rezolvat și problema locației. Vom juca primele trei etape, noi având meci cu Focșani, cu CSM București și cu Constanța. Eu unul sunt optimist, am așteptat cu toții nerăbdători să înceapă campionatul, o să vedem din mers, de acum încolo cum decurg lucrurile atât pentru noi cât și pentru celelate echipe.Este foarte greu să evaluezi  potențialul vreunei echipe, a fost o perioadă de pregătire atipică, fără meciuri amicale, avem jucători noi care nu prea au jucat împreună  în vreun meci oficial până acum.  Băieții au jucat împreună doar între componenții lotului echipei noastre, la meciurile școală care au fost făcute la antrenamente. Nu am văzut la joc celelalte echipe, nu știu în ce formă sportivă sunt, iar din punctul meu de vedere pot face doar o supoziție despre obiectivul echipei noastre, să spun că o să facem nu știu câte  puncte și ce loc o să ocupăm în campionat”, ne-a spus Cristi Pătru, președintele secției de handbal a CSM Reșița.

Partidele din Sala ”Sabo Kati” din Sfântu Gheorghe se vor disputa fără spectatori, iar FRH mai are se stabilit și orarul competiției, cel mai probabil după stabilirea celor două echipe care se califică din cadrul turneului de promovare programat în perioada 11-13 septembrie în aceeași locație. Pentru cele două locuri în Liga Națională se vor întrece echipele CSU Suceava, CSU Alexandria, CSU Unirea Sânnicolau Mare și Magnum Botoșani.

„Partidele de la Sfântu Gheorghe se joacă fără spectatori, în aceeași sală, după un calendar care a stabilit câte un meci pe zi pentru fiecare echipă. Nu se cunosc încă orele de disputare, putem juca de dimineață sau după amiaza, urmează să fim informați oficial. Nu știu să vă spun oficial sau nu la această oră, dacă partidele vor fi televizate sau nu. Știu că Federația Română de Handbal a bătut palma cu televiziunea națională TVR, dar nu am insistat să aflu detalii de pe acum cu acest subiect. Important este să jucăm noi un handbal de calitate și din acest punct de vedere am încredere totală în potențialul echipei  noastre”, a mai spus Cristi Pătru.    

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns