Guvernul Orban a acordat ajutor umanitar spitalelor cărășene! 10 containere modulare în Caraș-Severin!

Având în vedere solicitarea formulată de Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi Hotărârea nr. 44 din 27.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgența Caraş-Severin, Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cu aprobarea domnului prim-ministru Ludovic Orban, a acordat ca ajutor umanitar intern de urgenţă cu titlu gratuit din rezervele de stat,  zece construcții ușoare din elemente modulare repartizate astfel:

– 4 la Spitalului Judeţean de Urgență Reşiţa, 

– 2  la Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş,

– 1  la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Reşiţa, 

– 1  la Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă,

– 1  la Spitalului Orăşenesc Oţelu Roşu,

– 1  la Spitalului Orăşenesc Oraviţa.

Aceste construcţii modulare vor asigura  nevoile de izolare și triere a pacienților suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 care sosesc la spitalele din judeţul Caraş-Severin.

În perioada 09-11.11.2020, ANRSPS prin UT 360, UT 245 şi UT 355 au asigurat transportul containerelor la destinațiile finale.

„Cele zece construcţii modulare sunt prevăzute cu paturi, se pot racorda la instalaţia electrică a spitalului şi vor înlocui parţial corturile puse la dispoziţie de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“, se precizează în comunicatul de presă al Instituției Prefectului județului Caraș-Severin.

Lasă un răspuns