Guvernul alocă un miliard de Euro pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale

Guvernul alocă un miliard de Euro pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale

Cărășeanul Andrei Ungur este subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației s-a implicat în implementarea Planului Național de Investiții și Relansare Economică și a anunțat recent  publicarea, în consultare publică, a ghidului pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale, mai exact ghidul solicitantului.

Andrei Ungur – subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației

Autoritățile publice locale vor avea la dispoziție 235 de milioane de euro, din necesarul de un miliard prevăzut de Guvernul României prin Planul Național de Investiții și Relansare Economică, pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, sume ce pot fi accesate din 17 August, urmând ca procesul să continue și în viitorul exercițiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro.

Atenție însă, există și o condiție, aceasta fiind ca primăriile, singure sau în asociere cu mai multe autorități publice locale, să asigure racordarea la rețeaua de gaze a cel puțin câte 1.000 de gospodării pentru fiecare proiect și să modernizeze infrastructura existentă acolo unde aceasta există. Eligibile sunt și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației.

Din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară BANAT-GAZ fac parte primăriile următoarelor localități Băile Herculane, Mehadia, Mehadica, Armeniș, Slatina-Timiș, Bolvașnița, Buchin; Brebu Nou, Bucoșnița, Cornea, Cornereva, Iablanița, Lăpușnicel, Prigor,  Teregova, Turnu Ruieni și Topleț.

DIANA APETREI

Lasă un răspuns