Fotbalul cărășean este tot mai sărac! Părintele Petar Dobra s-a ridicat la ceruri!

Fotbalul cărășean a devenit mai sărac prin dispariția prematură a părintelui paroh Petar Dobra (68 de ani) și asta pentru că slujbașul bunului Dumnezeu în parohia Clocotici era și președintele echipei de fotbal AS Croația Clocotici.

De numele lui Petar Dobra se leagă relansarea fotbalului din localitatea bănațeano-croată, Croația Clocotici fiind o echipă de tradiție în fotbalul cărășean, club creat în 1962. După reorganizarea conform Legilor Sportului, părintele Petar Dobra a creat echipa AS Croația Clocotici alături de sătenii microbiști s-au înscris în divizia Onoare și au avut o comportare bună. Cum ambiția părintelui Dobra a fost mare, acesta a inițiat diligențele către prelații catolici pentru a-i permite să construiască un teren de fotbal pe  terenul Episcopiei și pe măsura dorințelor iubitorilor de fotbal localnici în frunte cu părintele Dobra.

Impresionați de insistența preotului din Clocotici, episcopul zonal a aprobat ca într-o livadă practic, proprietate a Bisericii Catolice, să se construiască un teren de fotbal, convins că Dumnezeu i-a insuflat părintelui Petar Dobar iubirea pentru fotbalul rege.

În numai un an de zile de la înființare, AS Croația Clocotici juca deja pe terenul nou, Parohial Clocotici, iar de la an la an echipa a progresat și implicit și stadionul. În anul 2012, echipa a promovat în liga a IV-a, a a urmat un traseu oscilat între liga a V-a și a IV-a, până la nivelul anului 2017 când părintele Petar Dobra a promis că echipa va deveni una respectată la nivelul ligii a IV-a și așa s-a și întâmplat. Părintele paroh a început și construcția vestiarelor și a tribunei oficiale, una care s-a perfecționat de la meci la meci, iar suprafața de joc a fost apreciată de toate echipele adverse, lucru de care părintele Dobra era foarte fericit.  

Ba mai mult, într-o zi de duminică cu ploaie măruntă, pe 14 iunie, Croația Clocotici câștigă Cupa României –faza județeană în fața celor de la Viitorul Caransebeș.

„Dumnezeu mi-a împlinit  un vis” spunea cu satisfacție, după meci, Petar Dobra.    

Croația Clocotici nu a mai atins acel vârf de formă, chiar dacă mai are jucate o finală de Cupa României și o Supercupă – ambele faza județeană, în compania celor de la Voința Lupac, ambele pierdute.

 „Părintele s-a dus la ceruri, am pierdut un mare prieten și iubitor de oameni și sport. Acum când suntem singuri fără părinte, am ajuns să înțelegem cât de important a fost pentru comunitate și fotbal. Sper să le dea înțelepciune tuturor să respecte munca părintelui la stadion, care trebuie să-i poarte numele de acum încolo .Dumnezeu să-l odihnească”, a spus Milan Blaj, cel mai apropiat colaborator din fotbal.

 

Drum lin, părinte Petar Dobra și să creezi în ceruri o echipă a îngerilor.

Dumnezeu să-ți odihnească, sufletul bun!

 

One thought on “Fotbalul cărășean este tot mai sărac! Părintele Petar Dobra s-a ridicat la ceruri!

Lasă un răspuns