Fără olimpiade! Ministerul Educaţiei suspendă olimpiadele şi concursurile în anul școlar 2020/2021

Fără olimpiade! Ministerul Educaţiei suspendă olimpiadele şi concursurile în anul școlar 2020/2021

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a anunţat suspendarea olimpiadelor în anul şcolar 2020/2021, precizând că acestea nu se pot desfăşura în actualul context generat de pandemie.

sursa foto: newsbucuresti.ro

Luminiţa Barcari a precizat că numărul mare al competiţiilor şcolare nu permite organizarea acestora, în condiţiile în care trebuie respectate anumite reguli pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus. Barcari susține că decizia de a fi organiza anumite olimpiade în mediul online ar crea discriminări.

foto facebook -Luminita Bacardi

“Decizia de a organiza doar anumite olimpiade şi concursuri şcolare în mediul online ar crea o discriminare între elevii sistemului de învăţământ românesc, situaţie ce ar contraveni misiunii Ministerului Educaţiei şi Cercetării, aceea de crea un mediu educaţional care să asigure dezvoltarea armonioasă a tuturor beneficiarilor săi prin promovarea excelenţei şi facilitarea accesului egal la educaţie, oferindu-le tuturor beneficiarilor posibilitatea atingerii potenţialului maxim. În concluzie, în anul şcolar 2020- 2021 competiţiile şcolare extraşcolare, aşa numitele olimpiade se vor suspenda”, a precizat secretarul de stat în cadrul ministerului Educaţiei.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns