Ezerișul se întoarce cu un punct de la Petroșani, dar și cu speranțe mari

Ezerișul se întoarce cu un punct de la Petroșani, dar și cu speranțe mari

Ezerișul se întoarce cu un punct de la Petroșani, dar și cu speranțe mari

În prima etapă din play-out, pe o vreme nu foarte prietenoasă cu fotbalul, Progresul Ezeriș a scos un punct important în meciul cu liderul Jiul Petroșani. Ezerișul strânge 11 puncte, dar rămâne tot pe ultimul loc. Una dintre contracandidatele la retrogradare, ACS Viitorul Târgu Jiu II a câștigat nesperat tocmai în Caraș-Severin, la Voința Lupac.

Jiul Petroșani – Progresul Ezeriș 1-1 (1-0)
Au marcat: Bogdan Matei (15, din 11 metri) – Mărgan (56)
Progresul Ezeriș (antrenor Manu Gheorghe): Birăescu (cpt.) – Mărgan, Brathwaite, Veca, Zamfir – Careba (46, Teka), Cărăușu, Rotariu, Dumitru – Geangălă, Piquionne (90+2, Ihor).

Ezerișul

Jiul a deschis scorul în minutul 15 prin Bogdan Matei, în urma unui penalty acordat foarte ușor. După marcarea golului, Jiul a stat în atac până în minutul 30, când cărășenii s-au dezmorțit și au început să iasă mai des din propria jumătate de teren.
În repriza secundă, antrenorul ezerișenilor a fost foarte inspirat în al introduce la pauza meciului pe Teka. Acesta a reușit să dea centrarea de gol la reușita de 1-1 din minutul 56 al partidei. Golul cărășenilor a venit după un aut de pe partea stângă executat de Zamfir. Acesta a aruncat balonul până la Teka care a făcut o incursiune pe culoarul lateral. Centrarea lui Teka nu a putut fi respinsă de portar în corner, mingea a căzut în fața porții, Mărgan a urmărit atent faza și a împins balonul în poartă! 
Citește și: Remiză albă la Ezeriș-Lupac … Și 200 de spectatori!
Apoi meciul a fost echilibrat, cu ocazii și de o parte și de alta. Progresul Ezeriș a avut emoții pe finalul meciului, dar în minutul 90, Birăescu aa avut din nou o intervenție salvatoare. În compensație, în cele 4 minute de prelungire, cărășenii puteau aduce toate cele 3 puncte acasă. Din păcate, nici Rotariu și nici Ihor nu au reușit să profite de ocaziile pe care le-au avut.

Ezerișul

Manu Gheorghe: „Am câștigat un punct, muncit. Băieții s-au dăruit și au avut moral bun în urma rezultatului obținut la Hațeg. Am schimbat formula de joc. Nu am mai jucat 3-5-2. Jiul Petroșani stau foarte bine pe benzi. I-am analizat și le-am spus și băieților că acolo ne pot pune probleme. În consecință am jucat într-o formație 4-4-2. Am încercat să-i anihilăm acolo. Să nu le dăm spații. Însă din nou am primit gol în urma unei neatenții a fundașului nostru stânga Zamfir, care a făcut un penalty ce putea să nu fie dat. De data aceasta Cristi Birăescu nu a mai reușit să fie îngerul nostru păzitor, cum a făcut-o de atâtea ori, să fie imbatabil 11 metri, dar per total am avut o prestație bună.
Am intrat la pauză cu 1-0 pentru ei, am discutat cu băieții și le-am spus că nu sunt peste noi, deoarece au avut foarte puține ocazii, iar în culoarul median nu și-au prea creat deloc ocazii. Apoi l-am schimbat pe Careba, l-am introdus pe Teka și am păstrat aceeași formație 4-4-2, l-am dus pe Rotariu în banda dreaptă, unde ne-am și creat niște ocazii, care au și dus la golul egalării. Pe final chiar puteam învinge, l-am avut pe Rotariu singur cu portarul și pe final l-am introdus pe Burkan Ihor care și el a scăpat spre poartă, însă nu a mai reușit să finalizeze.”
In urma unui joc bun, Ezerișul se întoarce acasă cu un punct și se pregătește de meciul de pe teren propriu în compania celor de la Retezatul Hațeg.
Cum am mai spus Hațegul nu este superioară nouă, suntem cam la același nivel. Iar atitudinea, moralul și încrederea băieților ne dau speranța că vom reuși prima victorie din acest play-out. Suntem încrezători, iar băieții demonstrează la fiecare meci că pot mai mult, doar că lipsa de experiență își spune cuvântul”, a mai spus Gică Manu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *