Eşec umilitor pentru PSD în Parlament. Pesediștii n-au avut nici măcar cvorum!

Eşec umilitor pentru PSD în Parlament. Pesediștii n-au avut nici măcar cvorum!

Şedinţa în care urma să se dezbată moţiunea de cenzură a fost închisă din lipsă de cvorum, fiind prezenţi doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care era necesară prezenţa a minimului necesar de 233.

Grupurile parlamentare ale USR şi PNL au părăsit sala, reprezentanţii UDMR au anunţat că, dacă se va întruni cvorumul, se vor abţine de la vot. Parlamentarii PMP anunţaseră deja că nu votează.

 Şedinţa s-a suspendat din lipsă de cvorum – doar 226 de parlamentari prezenţi, faţă de 233 cât era necesar.  În contrapondere cu neseriozitatea PSD, care a inițiat o moțiune de cenzură fără șanse, premierul Ludovic Orban s-a prezentat în Parlament pregătit să explice concret ce a făcut Executivul pe care îl conduce pentru români.

Parlamentarii #PNL au ieșit din sală, pentru a nu participa la mascarada PSD, dar au lăsat pe locurile lor exemple concrete referitoare la realizările Guvernului PNL.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, luni, după încheierea şedinţei în care nu s-a ajuns la votul moţiunii de cenzură din lipsă de cvorum că PSD va lua ”o decizie politică” în următoarele zile în legătură cu această temă şi va veni cu precizări. Cât despre faptul că înainte de şedinţa eşuată de luni se lăuda cu 250 de voturi pentru ca la momentul decisiv să nu aibă nici măcar cvorum, Ciolacu nu a venit cu explicaţii concrete.În acest moment, PSD nu are 233 de voturi”, a afirmat Ciolacu. Ce putea să mai spună acum mai marele PSD-ist, după un asemenea „succes” în care s-a făcut și de râsul curcilor! Poate doar Bunul Dumnezeu mai are răbdarea să-l asculte, că de crezut în nici un caz, dimpotrivă, la câte semne divine i s-au dat bossului pesedist că a ales calea greșită a păcatului, fie el și politic… Din păcate, pentru români, încă odată președintele PSD nu a înțeles absolut nimic din toate acestea!

foto: Numărăm, numărăm…și cum sărăcie, nu sunt 250?! Tot 226 ne ies!

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, după ce şedinţa în care urma să se dezbată moţiunea de cenzură a fost închisă din lipsă de cvorum, că ceea ce s-a întâmplat este ”extrem de benefic pentru România”. Premierul a mulţumit partidelor, care au susţinut Guvernul şi nu au participat la dezbatrea moţiunii.

Premierul Ludovic Orban:Este o moțiune de cenzură în afara cadrul constituțional. În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Mai mult decât atât: a fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august. Din punctul meu de vedere, este consumată în momentul de față.


În ceea ce ne privește ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi (nr. -luni) este extrem de benefic pentru România. Guvernul trebuie să facă față unor provocări imediate, unor provocări pe termen mediu și chiar pe termen lung, și are nevoie de deplină capacitate de exercițiu pentru a putea soluționa marile probleme cu care se confruntă România.
Vreau să mulţumesc formaţiunilor politice care au fost alături de noi, ne-au împărtășit punctul de vedere, şi anume că moţiunea este în afara Constituţiei – USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor. Vreau să le mulţumesc şi parlamentarilor neafiliaţi care au înţeles că România are nevoie de Guvern şi nu au sprjinit aventura politică a PSD. Aici a existat o majoritate care ne-a sprijinit şi a înţeles că România are nevoie de Guvern.”

SORINA  LOVIN

Lasă un răspuns