Escrocherie cu certificate FALSE de Covid-19 la intrarea în Grecia

Escrocherie cu certificate FALSE de Covid-19 la intrarea în Grecia

Se pare că escrocii nu mai au limite în goana după bani, fiind gata să-şi pună în pericol chiar şi propria sănătate, ba chiar situaţia epidimiologică a întregii societăţi. Un grup de infractori greci vând turiștilor teste negative Covid-19 false pentru accesul în țară, la punctul de trecere al frontierei din Bulgaria în Grecia. Certificatele sunt mai ieftine decât costul unui test propriu zis și permit oricărei persoane, să ajungă în Grecia fără impedimente și fără regim de izolare sau carantină.

 Totul a fost scos la iveală de inspectorii din zona de frontieră, după cum a relatat și televiziunea Meha TV, citată de news.ro.

 Potrivit postului, unii dintre turiști ar fi cumpărat certificate false pe care le-ar fi prezentat autorităților elene, pentru a evita testarea și implicit plasarea în izolare pentru o perioadă de 24-36 de ore sau carantină pentru 14 zile, in cazul in care testul s-ar fi dovedit pozitiv.

 „Afaceriștii” ofereau certificate negative de testare la Covid-19, dar unele false, eliberate de unități medicale neautorizate, la un preț de 30-40 euro, de câteva ori mai mic decât costă un test real.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns